Nõo vald meelitab uusi elanikke 100 euroga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: vapp

Ühinemisläbirääkimiste ettepanekule naabritelt «ei» saanud Nõo vald alustas esmaspäevast selle aasta lõpuni kestvat vallaelanikuks registreerimise kampaaniat.

Kampaania ajal Nõo valla elanikuks registreerinud inimesele makstakse 100 eurot toetust tingimusel, et ta on Nõo valla registris 1. jaanuariks 2017 ja tema elukoht 5. detsembril 2016 ei olnud Nõo vald.

Lisaks loosib vald kõigi vahel, kelle elukoht on 1. jaanuariks 2017 Nõo vald, välja viis 300-eurost toetust.

Vallavalitsuse teatel pole kampaania eesmärk omavalitsusse kunstlikult elanikke juurde tekitada, vaid eelkõige oodatakse end elanikuks kirja panema neid inimesi, kes ei ole end Nõo vallas elades mingil põhjusel valla elanikuks vormistanud või kes on oma elukoha registreerimise otsustamisel kahevahel.

«On ainuõige olla selle omavalitsuse kodanik, mille hüvesid iga päev kasutatakse,» seisab valla pressiteates. «Täpne ülevaade oma elanike arvust ja vanusest võimaldab vallal paremini elukorraldust planeerida. Üksikisiku tulumaksust, mis on valla peamine tuluallikas, saavad valla lapsed lasteaiateenust, haridust ja huviharidust, toetatakse endaga mitte toimetulevaid inimesi, hooldatakse teid ja tänavaid ning tehakse palju muid olulisi tegevusi.»

Eilseks oli Nõo vallas registriandmete järgi 4001 elanikku.

Toetuse või meenetega peibutavad inimesi end ametlikuks elanikuks registreerima ka näiteks Võnnu, Mäksa, Haaslava ja Otepää vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles