Fotod: tagasihoidlik maestro jäi oma eluloofilmiga rahule

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi pealkiri tuleb Alo Ritsingu samanimelisest laulust.
Filmi pealkiri tuleb Alo Ritsingu samanimelisest laulust. Foto: Kaader filmist

Kultuuri jäädvustamiseks ja edendamiseks loodud Ilmasilm on valmis saanud 58-minutilise filmi, mille keskmes on koorijuht, helilooja ja muusikapedagoog, Tartu aukodanik Alo Ritsing. Maestro tähistab neljapäeva õhtul mitme koori kontserdiga Tartu ülikooli aulas oma 80. sünnipäeva, täna õhtul näitab aga rahvusringhääling tema eluloofilmi «Kuulmata kuskil kumiseb kodu».

Režissöör Ahti Tubin ning autor ja toimetaja Sirje Pärismaa tõid oma mitmeaastase töö napilt tunnise lühikokkuvõtte näha kõigepealt muusikute ja muusikapedagoogide ette. Elleri muusikakooli Tubina saalis istusid 26. oktoobril Alo Ritsinguga samas reas tema abikaasa ja abikaasa õde ning vanem tütar.

Maestro väljendas pärast seanssi intervjuus Tartu Postimehele tagasihoidlikult rahulolu sellega, mida filmi loojad on teinud. «Kehv oleks öelda, et meeldib, kui on endast tehtud film – umbes nii, et ma meeldin iseendale,» lisas Alo Ritsing.

Kas mitmel aastal salvestatust jäi enne ekraanile jõudmist kõrvale midagi olulist? «See on vist paratamatu, et kõik, mis üles võetakse, ei mahu filmi sisse,» ütles maestro. «Nii on kirjanikel ka, nad kirjutavad teose kolm-neli korda ümber ja jätavad midagi välja.»

ETV näitab filmi «Kuulmata kuskil kumiseb kodu» täna kell 22.35. Kordused on kavas homme kell 14.45 ja 6. novembril kell 20.35.

Pikk intervjuu Alo Ritsinguga ilmub homses Tartu Postimehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles