Lapsevanemal on viimane aeg kinnitada lapse huviringis käimist

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu huvikoolide seas paistab silma tantsukoolide rohkus. Pildil Shaté tantsukooli tund.
Tartu huvikoolide seas paistab silma tantsukoolide rohkus. Pildil Shaté tantsukooli tund. Foto: Margus Ansu

Tartu lapsevanematel tuleb kuni 1. novembrini kinnitada, et nende laps tõepoolest käib nendes huvikoolides või -ringides, mille eest Tartu linn huvihariduse osutajatele toetust maksab.

Linnavalitsuse kultuuriosakonna asejuhataja Marianne Menning selgitas, et lapsevanem saab oma kinnituse esitada kultuuriosakonnas kohapeal, aga ka linna kodulehe või internetipanga kaudu. Sealjuures peaks vanem endale selgeks tegema, millised huvialad on tema lapse jaoks olulisemad, sest linn toetab neljas valdkonnas iga lapse kohta vaid üht huviala.

Nendeks valdkondadeks on noortesport, seltsitegevus kultuuriühingutes (nt koorilaul või näitering), noorte huvitegevus (nt noortekeskustes tegutsevad huviringid) ning haridus- ja teadusministeeriumi tegevusloaga erahuvikoolid. Nii et kui laps käib näiteks balletitunnis ja muusikakoolis, toetab linnavalitsus neist vaid ühte. Lapsevanema otsustada jääb, kumb ala on tema lapsele olulisem. Ent näiteks sporditrennis ja noortekeskuses fotoringis käiva lapse puhul maksab linn toetust mõlema huviringi eest.

Menning lisas, et seda, millised on lapsevanema eelistused, näevad ainult linnavalitsuse kindlad ametnikud ning vanem ise. Huvihariduse korraldajale seda infot ei jagata ning seega ei pea lapsevanem kartma, et tema eelistused õppemaksu mõjutaks. Menningu sõnul on linnavalitsus kuulnud juhtumeist, kus huvikool on õppemaksu suuruse sidunud lapsevanema eelistusega. Tegelikult peaks õppetasu tema sõnul sõltuma õppekavast ja selle kallidusest, mitte linna toetusest.

Tartu linnavalitsus maksab toetust nende laste eest, kelle elukoht on rahvastikuregistri järgi Tartu. Menningu sõnul osalevad Tartu lapsed valdavalt ühes huviringis või -koolis, 10–15 protsenti lastest jagab ennast kahe huvitegevuse vahel.
Huvihariduses osalemist saab kinnitada veebilehel tartu.ee/kotoetused/kinnitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles