Terapeudid aitavad vihaga kimpus mehi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terapeudid Anton Aunma (vasakul) ja Signe Uustal tegelevad sel sügisel meestega, kel on raske oma emotsioone ohjeldada. Koolitusprogrammi abil tahavad nad parandada paarisuhteoskusi, et pered saaks elada vägivallavaba elu.
Terapeudid Anton Aunma (vasakul) ja Signe Uustal tegelevad sel sügisel meestega, kel on raske oma emotsioone ohjeldada. Koolitusprogrammi abil tahavad nad parandada paarisuhteoskusi, et pered saaks elada vägivallavaba elu. Foto: Sille Annuk

Alati ei saa öelda, et mehed oleksid naistest vägivaldsemad, kinnitasid terapeudid Signe Uustal ja Anton Aunma. Küll aga on meeste vägivallateod lähisuhtes tavaliselt nähtavamad ja füüsilised. Naiste agressiivsus väljendub aga rohkem vaimses vägivallas, mille tagajärjed võivad olla isegi fataalsemad, näitavad uuringud.

Uustal selgitas, et vägivalda on ühiskonnas igal pool. Kasvõi ülemuse ja alluva suhe tööl. «Keskastme juhid on sageli türannid,» tõi ta näite.

Ka igapäevases hariduselus on vägivalla jooni. «Kõik lapsed ei taha vabatahtlikult kirjutama õppida,» lisas Aunma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles