Teadlaste Öö festival tuleb suurem kui kunagi varem

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlaste öö.
Teadlaste öö. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Septembri lõpus korraldab teaduskeskus Ahhaa 11. korda Teadlaste Öö festivali, mis on korraldajate sõnul seni toimunutest suurim. 26.-30. septembrini leiab rohkem kui 40 kohas üle Eesti aset üle 900 teadussündmuse. Festivali tänavune peateema on teadus ja ulme.

Korraldaja Riina Nõupuu sõnul on tänavuse festivali sündmusterohkus tingitud koolide, lasteaedade ja noortekeskuste väga suurest huvist osalemise vastu. «Kui me eelmisel kümnel aastal oleme vaeva näinud selle nimel, et festival oleks tõsiselt üle-eestiline, siis tänavu saame uhkusega öelda, et me oleme selle saavutanud,» lausus ta pressiesindaja vahendusel. Festivaliga on seotud üle 100 asutuse ja ligi 2000 inimest, lisas ta.

Peale juba traditsiooniks saanud sündmuste, nagu õuekino, laborikülastused ja teaduskohvikud, tuuakse sel aastal huvilisteni rahvusvaheline teaduse stand-up-võistlus FameLab, mis toob 30. septembril Ahhaasse kokku nii noorteadlased kui ka juba päris tuntud professorid.

Festivali tänavune peateema on teadus ja ulme, mis kaaskorraldaja Annika Vesselovi sõnul sai valitud põhjusega, et see annab võimaluse keskenduda tulevikule ja teaduse senisele arengule.

«Selle suure ulme taga on väga tihti teadlaste töö ja pühendumus ning just sellele me soovimegi tähelepanu pöörata,» rääkis ta. Üks ulmelisemaid teadusharusid, millele sel korral keskendutakse, on sünteetiline bioloogia ja Eesti teadlaste panus sellesse. Festivalil saab osaleda nii antud valdkonna filmiõhtutel kui ka teaduskohvikutes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles