Nõukogude lillelaste elu avaneb nüüd Londonis

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hipinäitus Eesti Rahva Muuseumis aastal 2013.
Hipinäitus Eesti Rahva Muuseumis aastal 2013. Foto: Margus Ansu

Londoni Red Gallerys avatakse 2. septembril näitus «Soviet Hippies», mille kuraatorid on Kiwa ja Terje Toomistu. Seesama väljapanek oli pealkirja all «Nõukogude lillelapsed: 1970. aastate psühhedeelne underground» esimest korda vaatajate ees märtsist augustini 2013 Eesti Rahva Muuseumi näitustemajas.

Tartus kogunes viie kuuga ühtekokku 12 000 näitusekülastajat. Hiljem on väljapanek täielikult või osaliselt liikunud ringi mitmel pool maailmas: Malmös ja Uppsalas (Rootsi), Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseumis Tallinnas ning Vancouveris (Kanada).

Londoni näituse kaaskorraldaja Iti Teder teatas, et rohkelt arhiivimaterjale sisaldavat väljapanekut saab Red Gallerys vaadata 18. septembrini. Sealsamas toimuvad lisaüritused.

Avaõhtul esinevad loenguga Bristoli ülikooli teadur Juliane Fürst ja kunagine Eesti hipiliikumise juhtfiguur kirjanik Vladimir Wiedemann. Näituse avaõhtu lõpetab Kiwa esituses audio-performance nõukogudeaegse keelatud muusikaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles