Uues käsiraamatus julgustatakse lapsevanemaid ja kooli aktiivsele koostööle

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu koostanud ja toimetanud Kristel Ress (vasakul) ja Aune Valk tõdesid, et kodu ja kooli koostöö toimimiseks peab kool kohe alguses paika panema koostöökultuuri alustalad.
Raamatu koostanud ja toimetanud Kristel Ress (vasakul) ja Aune Valk tõdesid, et kodu ja kooli koostöö toimimiseks peab kool kohe alguses paika panema koostöökultuuri alustalad. Foto: Kristjan Teedema

Esimene september on ukse ees. See pidulik päev tekitab paljude lapsevanemate hinges ka üksjagu ärevust, eriti kui on tegemist võsukese kõige esimese koolipäevaga või seisab ees minek uude kooli.

Kuidas rajada usalduslik suhe kooliga, mida kool ootab kodult, millised võimalused on lapsevanematel kooliellu sekkuda ning kas see üldse on vajalik – nende küsimuste üle on küllap iga oma järeltulija käekäigust hooliv vanem vähem või rohkem mõtisklenud.

Kaks aastat tagasi alustati neljas Tartu koolis (Forseliuse, Karlova, Kesklinna, Mart Reiniku kool) Tulukese projekti, mille eesmärk oli leida sellistele küsimustele vastuseid ning aidata tuua lapsevanemad koolile lähemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles