Polpo peakokk läheb Ungarisse Eesti kööki tutvustama

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu lähetab nädala algul oma kauaaegsesse sõpruslinna Veszprémisse restoran Polpo peakoka Mario Johansoni, kelle valmistatud roogi saavad ungarlased mekkida vanalinnas asuvas Olivia restoranis.

«Veszprémiga seovad meid väga pikaajalised sõprussuhted ja eriti on need tihenenud viimasel aastal, mil Veszprém kannab soome-ugri pealinna tiitlit. Ungarlased huvituvad Eesti elust ja kultuurist ning seetõttu on Eesti köögi tutvustamine seal igati teretulnud,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Ungari restorani jaoks koostatud menüü, mis koosneb kolmest eelroast, kolmest põhiroast ja kahest magustoidust, on Tartus kohapeal degusteeritud ja heaks kiidetud. Eesti 50 parima restorani hulka kuuluva restorani Polpo peakokk pakub muude roogade seas ungarlastele Eesti kitsepiimajuustu ja rohelist hernesuppi, soolasiiga ja koha ning seakõhust ja kukeseentest valmistatud pearooga.

«Eesti toidukultuuri ja selle kaudu Tartu esindamine Ungaris Veszprémis on Polpo restoranile tunnustus, et meie tegemisi hinnatakse. Meie peakokk oma meeskonnaga on koostanud selle jaoks hoolikalt läbimõeldud menüü, mis on olnud motiveeriv väljakutse. Esindame oma kodulinna uhkusega,» ütles hotelli London juhatuse esimees Verni Loodmaa.

Soome-ugri kultuuripealinna ürituste raames on Veszprémis viimase aasta jooksul korraldatud mitmeid Eestit tutvustavaid üritusi.

Lääne-Ungaris Balatoni järve lähistel asuv 60 000 elanikuga Veszprém on Tartu sõpruslinn alates 1969. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles