Pildid: Ülenurme päeval valmis suur suvelõputort

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augustikuu viimasel laupäeval jätkus Tartu ja Tartumaa inimestel küllaga tegemist – oma esimese festivali oli korraldanud Aparaaditehase loomelinnak, Ülejõel ja Elvas peeti perepäeva, Kallastel pandi püsti sibulalaat. Ülenurme valla rahval oli aga põhjust koguneda põllumajandusmuuseumisse, kus peeti Ülenurme külade päeva.

Tegevust jagus Ülenurmes nii suurtele kui väikestele. Kaubeldi käsitööga, ragistati ajusid mälumängus ning meelelahutust pakkusid erinevad muusikakollektiivid kohalikust segakoorist ukrainlaste ansamblini välja.

Päeva üheks põnevamaks osaks oli aga suure küpsisetordi valmistamine: Ülenurme pere- ja noortekeskuse Õnnemaa eestvedamisel oli varutud umbes 60 pakki küpsiseid, 16 kilo jagu hapukoort ning rohkelt muudki, mis ligi pooleteise tunniga kenaks suvelõputordiks vormus.

Noortekeskuse looovusringi juhendaja Ere Sepp rääkis tordi valmimise järel, et kui algselt plaaniti tordi suuruseks umbes kaks korda üks meeter, siis nende käsutusse antud laua suurus seadis piirid ette ja natuke tuli tort kavandatust väiksem.

«Aga see polegi oluline – oluline on hoopis see, et lapsed said selle ise teha, see rõõm ja entusiasm ja sära nende silmades on kõige tähtsam,» rõhutas Sepp.

Tordil lasti umbes pool tundi seista, seejärel pisteti see külade päeva külastajate poolt ühiselt nahka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles