Uus ERM: ootus on õhus, ärevust veel mitte

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome-ugri püsinäitus «Uurali kaja» annab muu hulgas võimaluse kõndida mööda klaasiga kaetud ajajõge.
Soome-ugri püsinäitus «Uurali kaja» annab muu hulgas võimaluse kõndida mööda klaasiga kaetud ajajõge. Foto: Margus Ansu

Meil on tuhandeid detaile ja ainult sadu probleeme. Nii kirjeldas Eesti Rahva Muusemi direktor Tõnis Lukas olukorda Raadile rajatavas uues peahoones, mille piduliku avamiseni jääb homsest veel 50 päeva.

Umbes samasuguse sõnastusega on Lukas iseloomustanud ERMi uue maja valmimist kõik need neli aastat, mis on kulunud iseseisvuse taastanud Eesti suurima kultuurihoone rajamiseks. Nüüd, laias laastus poolteist kuud enne kauaoodatud sündmust, paistab Lukas endiselt rahulik. Samas tunnistas ta, et tähtsa päeva lähenemise ärevust ja tunnet on aina rohkem ja rohkem tunda.

«Ootus on õhus suur,» nentsi ta eile. «Aga samas lõppes meil just praegu juhatuse koosolek ja võib öelda, et see toimus tavalises töörutiinis. Loomulikult on küsimused seotud sellega, kas jõuame valmis, aga mingit ekstra ärevust ei ole ma veel märganud. Toimub rõõmsa elevusega rutiinne tegevus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles