Idaringtee ehitus jätkub peagi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tartu idaringtee ehituse jätkamiseks Lammi teest Räpina maanteeni korraldatud riigihanke võitja on selgunud ning linn on valmis sõlmima projekteerimise ja ehitamise lepingut.

Linnavalitsus tunnistas riigihankel edukaks aktsiaseltside Tref ja Baumost ühispakkumuse hinnaga 7 433 844 eurot koos käibemaksuga.

Pakkujaid oli veel kolm: Nordecon hinnaga 7 557 000 eurot; GRK Infra, Teede REV-2 ja Graniittirakennus hinnaga 7 559 637,36 eurot ning Lemminkäinen Eesti hinnaga 7 751 804,62  eurot.

Linnavalitsus volitas lepingut allkirjastama linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pooli.

Pool ütles, et allkirjastamiseks tekib esimene võimalus 15. augustil, siis on vaidlustamisaeg läbi.

Maade omandamise protseduurid on tehtud. Ainus takistus on veel kaitsealused taimed, mis tuleb teekoridorist keskkonnaametiga koostöös augusti jooksul või septembris üles leida ja ümber istutada. Seal kasvab ka esimese kaitsekategooria taimi.

Töid rahastatakse 85 protsendi ulatuses Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist.

Teelõigu valmimistähtaeg on 18 kuu pärast alates lepingu sõlmimisest, mis tähendab, et kõige varem 2018. aasta alguses. Ilmaolusid arvestades võib põhiosa tööde lõpp jääda siiski tuleva aasta sügisesse, on Pool varem öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles