Annelinna külje alla kerkib uus elurajoon (4)

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeeringu järgi moodustavad uued elumajad omaette rühmi, mille sisehoovid püütakse säilitada võimalikult looduslähedased.
Planeeringu järgi moodustavad uued elumajad omaette rühmi, mille sisehoovid püütakse säilitada võimalikult looduslähedased. Foto: Eskiis OÜ Sport

Ala, mis jääb Ihaste tee ja Lammi tee vahele, on ligi seitse hektarit suur. Aastatel 2007–2008 korraldati rahvusvaheline arhitektuurivõistlus Europan 9, mille võidutöö «Pockets of Illusion» näeb sinna ette ühe- kuni kuuekorruselise liigendatud hoonestuse ning võimaluse rajada lasteaed Ihaste tee ja Ihaste põigu nurgale.

Uue elurajooni arendaja OÜ Avaare Kinnisvara ühe omaniku Kalev Kase sõnul on planeeringuga tegeldud ligi kaks aastat ning arendajate soov on alustada ehitamist võimalikult kiiresti.

«Päris kindlat tähtaega on praegu väga raske öelda, sest planeering on veel eskiisi staadiumis,» lausus Kase. Ta pakkus, et positiivse stsenaariumi korral alustatakse majade ehitust ülejärgmisel aastal.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles