Kaunimate Aastate Vennaskond hoiab südames 20 suve

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe Suveteatri juubelihooajaks on ansambel Kaunimate Aastate Vennaskond paigutatud Édouard Manet' maalile "Eine murul".
Emajõe Suveteatri juubelihooajaks on ansambel Kaunimate Aastate Vennaskond paigutatud Édouard Manet' maalile "Eine murul". Foto: Emajõe Suveteater

Eesti esimene kutseline eeskätt suviti teatrielamust pakkuma loodud teater – Emajõe Suveteater – tuli Andres Dvinjaninovi eestvedamisel publiku ette 1997. aastal, mil Tartus Toomemäel esietendus seiklusrikas «Robin Hood». Tähtis osa lavastusest oli muusika, mille autoriks Toomas Lunge. Nii neid kui ka järgmiste lavastuste laule 20 aastast on südames hoidnud ansambel Kaunimate Aastate Vennaskond ja esitab mõned neist nüüd kontsertidel.

«Robin Hoodis» olid teiste osatäitjate hulgas Rain Simmul, Hannes Kaljujärv ja Jüri Lumiste. Niisiis olid Emajõe Suveteatri sünni juures ühel või teisel moel tegevad peaaegu kõik ansambli Kaunimate Aastate Vennaskond liikmed.

Ansambel ise sai aga alguse Vanemuise väikese maja ovaalsaalis Kulno Süvalepa laulude õhtuga «Kaunimad aastad Su elus», mis esietendus 1993. aastal ja mida mängiti viiel aastal kokku 130 korda.

Kaunimate Aastate Vennaskond on osalenud paljudes Emajõe Suveteatri lavastustes. Emajõe Suveteatri produtsendi Ruta Rannu teatel teeb teatri juubelihooaja puhul ansambel meeleoluka muusikalise tagasivaate 20 unustamatule teatrisuvele, esitades parimaid laule muu hulgas sellistest lavastustest nagu «Robin Hood», «Ronja, röövlitütar», «Huck», «Nipernaadi», «Mustlaslaager läheb taevasse», «Koidula», «Viimane tango», «Pühajärve sõda ja rahu», «Kunksmoor» ja «Karid ja kõrgused» ning «Üle linna Vinski» ja «Vinski ja Vinsentti», mis on ka tänavu suvel taas mängukavas.

Kontserdid «20 suve südames» toimuvad 13. ja 21. juulil ning 7. ja 12. augustil kell 19 Tartu laulupeomuuseumi õues. Üles astuvad ka üllatusesinejad Emajõe Suveteatri sõprade hulgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles