Uus kergliiklustee ulatub Jakobi mäelt Ilmatsalu ringini (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ehitab ja renoveerib kergliiklusteid umbes 20 kilomeetri ulatuses. pilt on illustratiivne.
Tartu ehitab ja renoveerib kergliiklusteid umbes 20 kilomeetri ulatuses. pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Tartu linnavalitsus tunnistas eilsel istungil K. E. Baeri - Näituse - Ilmatsalu tänava jalgratta- ja jalgtee rajamise riigihankel edukaks OÜ TAVT ja OÜ Vimer Grupp pakkumuse maksumusega 754 388 eurot, mille tulemusena saab Tartu juurde 3,1 kilomeetri pikkuse kergliiklustee algusega kesklinnast Jakobi mäe jalamilt ja lõpuga Ilmatsalu ringil.

Abilinnapea Valvo Semilarski sõnul on Ilmatsalu kergliiklustee selle aasta üks suurtest projektidest.

«Lisaks ehitame tänavu veel kesklinna Aruküla teega ühendava kergliiklustee ja Annelinna läbiva kergliiklustee ning kergliiklusteed Vaksali, Kreutzwaldi ja Roosi tänavatele ning Muuseumi teele. Kokku on planeeritud ehitada uusi ja renoveerida olemasolevaid kergliiklusteid umbes 20 kilomeetri ulatuses,» ütles Semilarski.

Baeri - Näituse - Ilmatsalu kergliiklustee laius ja lahendus varieerub erinevates asukohtades vastavalt olemasolevale olukorrale: näiteks on Baeri ja Näituse tänava algusesse kavandatakse ühele poole tänavat 1,2 meetri laiune jalgrattarada, Näituse tänaval (Vaksali–Puusepa lõigus) rajatakse linna suunas 1,5 meetri laiune jalgrattarada ja Ilmatsalu suunas 4–4,5 meetri laiune eraldatud kergliiklustee ning Ilmatsalu tänavale  4–4,5 meetri laiune eraldatud kergliiklustee.

Vaksali-Näituse ristmikule tuleb foor, et suurendada liiklusohutust. Viide puhkekohta paigaldatakse seljatoega pingid ning prügikastid. Kolme puhkekohta (Ravila tänava ja Ilmatsalu tänava ristmiku lähedale kaupluse poole, Ilmatsalu tänava ja Vitamiini tänava ristmiku lähedale; Taara puiestee ja Kastani tänava vahelise jalgtee lõigule) paigaldatakse jalgrattahoidjad. Vitamiini tänava puhkekohta paigaldatakse ka jalgrataste iseteeninduspunkt.

Kergliiklustee ehitust rahastatakse 85% ulatuses regionaalarengu fondi vahenditest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles