Kohe algab avastamistväärt mõisamäng

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palupere mõis Valgamaal.
Palupere mõis Valgamaal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

2. juulil on mõisahuvilistel inimestel võimalik ette võtta põnev retk mõnda kodu- või naabermaakonna mõisakompleksi ning terve eelseisva suvega läbi käia kas või kõik 32 mõisakooli, mis tänavu külastusmänguga «Unustatud mõisad» liitunud on.

Mõisad on avatud kuuel suvepäeval: 2., 16. ja 17. juulil, 30. ja 31. juulil ning 13. augustil kella 10 – 18.40.

Igal täistunnil leiab mõisates aset giidiga jalutuskäik, avatud on näitused ja kohvikud. Lisaks korraldatakse mõisate eripära rõhutamiseks kontserte, töötubasid ja palju muud huvitavat.

Tartlastele kõige lähemad mõisad on Tammistu, Vana-Kuuste, Puurmani, Kuremaa, Palupera ja Mooste mõis.

Täpsemat infot saab veebiküljelt www.unustatudmoisad.ee, kust leiab ka kaardi, millel ühele või teisele mõisanimele klikates pääseb kergesti ligi iga konkreetse paiga eripära ja päevade programmi lähemalt uurima.

Näiteks Rõngu lähedal Palupera mõisas algab igal külastuspäeval kell kolm üks väga hea kontsert.

Nii kuuleb 2. juulil kell 15 klaveriduot Argo ja Arko, 16. juulil Erich Kriegerit ja Are Jaamat, 17. juulil Jüri Aarmat ja Diana Klasi ning 30. juulil duot «Parim möödas».

31. juulil kell 15 laulab Palupera mõisas aga Katrin Karisma operetiviise ja 13. augustil esitab Heleri Arumets poplaule.

Suveretk Unustatud mõisad sai aastate eest alguse Viljandimaalt, kummutamaks suhtumist, nagu ei saaks mõisas moodsa aja nõuetele vastavat kooli pidada ning tuletamaks inimestele meelde, et varjulistes parkides paiknevad kaunid vanad hooned, kel on mäletamisväärt ehitajad ja ajalugu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles