Spordimuuseumi uueks juhiks valiti Siim Randoja

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordimuuseumi uus juht Siim Randoja.
Spordimuuseumi uus juht Siim Randoja. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi uue juhi konkursi võitis Siim Randoja, kes on seni töötanud muuseumi arendusjuhina. Randoja asub uues ametis tööle 1. augustist.

SA Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi nõukogu esimehe Siim Suklese sõnul oli Randoja seitsmest kandidaadist kõige parem. «Temal oli seda nooruslikku tahtmist muuseumi uutesse kõrgustesse viia kõige rohkem,» lausus Sukles ning lisas, et valik polnud kerge.

«Asutuse seest inimese võtmine on seotud alati teatud riskidega ja mõnikord on kasulikum võtta inimene täiesti väljast. Seetõttu ei tulnud otsus kergelt,» lausus Sukles. Peale Suklese kuulusid valimiskomisjoni ka teised sihtasutuse nõukogu liikmed Tarvi Sits, Mart Uusjärv ning Ants Leemets.

Siim Randoja ütles Tartu Postimehele oma visiooni tutvustades, et detailidest on veel vara rääkida. «Asun tööle augustis ja siis asume täpsemalt tegelema ka tuleviku planeerimisega, aga üldjoontes läheb spordi- ja olümpiamuusemiks ülemineku järel põhirõhk muuseumi arendamiseks kaasaegsemaks külastuskeskuseks ja elamuslikuma külastuskogemuse pakkumiseks igas vanuses spordisõpradele.

«Kui siiani on muuseum tegelenud rohkem akadeemilise spordiajalooga, siis tulevikus tahame rohkem tähelepanu pöörata laste, perede ja koolide vajadustele,» ütles Randoja. Viimased kuus aastat juhtis spordimuuseumi Daimar Lell.

Kultuuriministeerium tegi Eesti Olümpiakomiteele ettepaneku asutada ühiselt senise Eesti Spordimuuseumi asemele SA Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum möödunud aasta sügisel. Sihtasutus loodi tänavu aprillis. Selle asutamine on üks osa riiklikust muuseumide ümberkorraldamise kavast, mida kultuuriministeerium alustas 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles