Leedukad tahtsid Merkuuri mängijad õllega ära osta

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merkuuri mängijaid õllega ei püüa! Pilt on illustratiivne.
Merkuuri mängijaid õllega ei püüa! Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Tartu FC Merkuur naasis Leedus Kaunases peetud amatööridele mõeldud UEFA regioonide karikaturniiri eelringist kolme kaotusega. Merkuuri kaitsemängija Deniss Bekkeri sõnul võis nii mõnegi vastase puhul tekkida küsimus, kas ikka on nii väga tegemist amatööridega.

Merkuur alustas turniiri 1:4 kaotusega Rootsi Göteborgi regiooni meeskonnale, seejärel saadi 0:9 saun Šotimaa ida-, lääne- ja keskosa amatööride koondiselt ning eilses viimases matšis jäädi alla leedukate FK Nevežisele 2:5. Kõik kolm Merkuuri löödud väravat kanti Marek Šatovi nimele.

«Šotlased, kellele kaotasime kõige suuremalt, polnud minu arvates küll amatöörid,» arutles Deniss Bekker. «Tegid seal kaks korda päevas trenni, isegi enne mängu tegid trenni. Kõik mängijad olid suured ja kiired, võtsid turniiri ikka väga tõsiselt.»

Et panused olid amatööride turniiril tõepoolest suured, näitab ka see, et Deniss Bekkeri sõnul üritasid leedukad enne viimast kohtumist Merkuuri mängijaid ära osta. Nimelt olnuks Nevežisel suure võidu korral võimalik alagrupp võita ning nii tehti tartlastele inetu ettepanek.

«Leedu võistkonna treener pakkus, et me aitaks neil edasi pääseda ja laseks sisse üheksa-kümme väravat, et teevad meile pärast õlut välja. Muidugi me ei nõustunud,» rääkis Bekker ebasportlikust vahejuhtumist.

Leedukad võitsid matši lõpuks 5:2, kuid et šotlased said samal ajal jagu Göteborgist 1:0, võitsid alagrupi nemad ning pääsesid nii ka karikaturniiri järgmisesse ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles