Bambona laopõlengu põhjust pole veel teada

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bambona Tartu ladu hävis tules 9. aprilli õhtupoolikul.
Bambona Tartu ladu hävis tules 9. aprilli õhtupoolikul. Foto: Sille Annuk

Tartus kuu tagasi mahapõlenud Bambona puu- ja juurviljaladu töötab nüüd uues kohas, tulekahju põhjuste uurimine jätkub.

Veel ei ole vastust küsimusele, mis põhjustas Tartus Teguri 47 asuva Bambona puu- ja juurviljalao tulekahju, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina. «Uurimine kestab,» lisas ta.

«Ka mina pole targem, uurimine käib,» ütles Bambona Tartu lao juhataja Uno Kiviväli.

Et õnnetuse põhjuste väljaselgitamine veel käib, ei saa ettevõte põlenud hoonet lammutada ning alustada selle asemele uue ehitamist. «Niipalju kui võisime, me seal tegime,» rääkis Uno Kiviväli. «Vedasime välja ligi 70 tonni riknenud kaupa ja tegime hoone võimalikult ohtuks.»

Kolm päeva pärast tulekahju leidis ettevõte laole rendipinna Tähe tänava lõpus. «Kontor on meil endiselt Teguri tänaval, ladu ligi kilomeeter eemal,» märkis Uno Kiviväli. «Nii on küll keeruline töötada, aga saame hakkama. Tänu sellele, et saime kiiresti laohoone rentida, ei pidanud me töötajatest kedagi koondama. Ka talunikel ei tasu muretseda, võtame nende kaupa vastu.»  

Laupäeval, 9. aprillil kell 16.10 teatati häirekeskusele, et Tartus Teguri tänaval põleb kõrge leegiga laohoone hoovi ladustatud puitmaterjal ja veoauto. Päästjad tõid põleva lao lähedusest ära kaks kuumakahjustusi saanud veoautot ja kaubiku, üks veoauto hävis. Põlengu ajal süttis osa kemikaalimahuteid, mis lõhkesid. Paks mürgine suits kandus Annelinna ja Ihaste peale.

Tulekahju levik saadi kontrolli alla kell 18.46. Suurpõlengu tagajärjel hävis laohoone, mis varises osaliselt kokku. Hoone kontoriosa sai suitsu ja veekahjustusi. Tuli kahjustas kõrval asuva töökoja seina ning levis autoremondifirma värvimisruumi, kus päästjad tulele piiri ette said.

Politsei alustas 11. aprillil kriminaalmenetluse, et selgitada välja juhtunu asjaolud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles