Kui kiiresti ujub latikas? Täitsa kiiresti!

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Eesti Loodushoiu Keskus kalateadlased Meelis Tambets (keskel) ja Mart Tahlfeldt (paremal) näitasid keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regiooni looduskaitse bioloogile Jan Siimsonile, missuguseid andmeid on saatjatega kaladelt salvestanud Alam-Pedjal Ihamakingu küla lähistel Laeva jõe alamjooksul üks automaatjaam.
MTÜ Eesti Loodushoiu Keskus kalateadlased Meelis Tambets (keskel) ja Mart Tahlfeldt (paremal) näitasid keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regiooni looduskaitse bioloogile Jan Siimsonile, missuguseid andmeid on saatjatega kaladelt salvestanud Alam-Pedjal Ihamakingu küla lähistel Laeva jõe alamjooksul üks automaatjaam. Foto: Margus Ansu

Paar kuud tagasi ankurdasid MTÜ Eesti Loodushoiu Keskus kalateadlased Emajõkke ja selle vanajõgedesse paarkümmend automaatjaama, mis püüavad kinni ning salvestavad ultrahelisignaali latikatelt ja tõugjatelt, kellele on paigaldatud saatja.

«Nii saame hea ülevaate, kuidas käib kevadine kalade ränne Peipsist Võrtsjärve poole ja tagasi,» selgitas MTÜ Eesti Loodushoiu Keskus kalateadlane Meelis Tambets.

Poolsada latikat ja tõugjat püüti ning varustati saatjatega Praagal. Peale nende said kalameestele juba aastatega tuttavaks saanud plastmärgised ligi 1100 kala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles