Tartu õpilasfirmad astuvad võistlustulle

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie Tartu õpilasfirma seas astuvad kolmapäeval võistlustulle ka ÕF Magusad Küsimused koosseisus Mart Vainu (vasakul), Stella Leego ja Hendrik Pungar (ees vasakul) ning ÕF Notebase tiim, kuhu kuuluvad Chris Aaron Rebane (taga keskel), Marten Tamm ja Miikael Johan Tamm.
Viie Tartu õpilasfirma seas astuvad kolmapäeval võistlustulle ka ÕF Magusad Küsimused koosseisus Mart Vainu (vasakul), Stella Leego ja Hendrik Pungar (ees vasakul) ning ÕF Notebase tiim, kuhu kuuluvad Chris Aaron Rebane (taga keskel), Marten Tamm ja Miikael Johan Tamm. Foto: Margus Ansu

Viis Tartu õpilasfirmat löövad kolmapäeval letti tavapäratud kikilipsud, vildist teklikotid, stiilsed sülearvutialused ja šokolaadimõistatused, et püüda Eesti parima õpilasfirma tiitlit.

Kolmapäeval võistleb Dorpati konverentsikeskuses selle tiitli nimel kokku 21 õpilasfirmat (ÕF) üle Eesti. Aastaid õpilasfirmadega seotud olnud Tartu ärinõuandla noorte ettevõtlikkuse projektijuht Janeli Virnas kiitis, et kui kümme aastat tagasi valmistasid õpilased müügiks peamiselt kootud või heegeldatud käsitööd, siis nüüdseks on tase hüppeliselt tõusnud ning enam ei tegeleta vaid laatadel üksikute toodete müügiga.

Näiteks kolmapäeval võistlustulle astuv Miina Härma gümnaasiumi ÕF Notebase, mis alustas läinud aasta detsembris sülearvutialuste tootmist, võib oma klientide seas nimetada välisministeeriumit. Šokolaadist mõistatusemängu välja mõelnud Poska gümnaasiumi õpilaste ÕF Magusad Küsimused valmistab oma toodet meeneteks Tartu linnavalitsusele ning nende šokolaadid jõuavad peagi müügile ka Tallinna sadamasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles