Karlova sadam peab Emajõe hooaja avapidu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova sadam.
Karlova sadam. Foto: Margus Ansu / Postimees

Karlova sadam kutsub sel pühapäeval Emajõe hooaja avaüritusele. Sadamahoones avatakse kohvik, päästeamet ning politsei- ja piirivalveamet korraldavad demonstratsioonesinemisi.

Karlova sadama haldaja OÜ Seto Line Reisid juhatuse liige Toomas Sein ütles, et algava hooaja suurim uuendus on see, et sadam plaanib laieneda.

«Kohti on sadamas vähe, aga nõudlus on suur. Seetõttu tahame kavandatud laienduse esimese etapi lõpuni viia kohe hooaja alguses. See tähendab seda, et ülesvoolu tekiks juurde 26 paadikohta. Teostaja on lubanud, et need saavad paika maikuu jooksul,» selgitas Sein.

Uus laev

Algava hooaja teine märksõna on tihedam laevaliiklus. Nimelt laseb Seto Line uuel nädalal vette 30-kohalise veebussi, mis toodi Soomest Tartusse juba möödunud aasta lõpus.

«Oleme teda talvel vuntsinud ja mai alguses saab ta vette. Siis pannakse veel istmed sisse ning seejärel on ta sõiduvalmis,» rääkis Sein. Uus laev teeb eelkõige tellimusreise ning asendab laupäeviti Alfat, mis sõidab Piirissaarele.

«Ühest laevast me Tartus ikkagi puudust tundsime. Nüüd on see olemas,» lausus Sein. Ta ei osanud veel öelda, mis saab laeva nimeks. «Mõtteid on, aga päris kindlat varianti veel pole. Linnavalitsuse ettepanekul võiks vesibussi värvida tulevikus sama värvi, nagu tulevad linnaliinibussid.»

Kohvik alustab

Algav hooaeg paneb sadamahoones taas tööle ka kohviku. Seina sõnul oli nende soov hoida möödunud suvel alustanud söögikoht töös aasta läbi, kuid rahva vähesuse tõttu pandi see talveks ikkagi kinni. «Inimesed veel ei teadvustanud, et siin on kohvik, aga nüüd proovime uuesti,» ütles Sein.

Pühapäeval kauplevad ja tutvustavad sadamas oma kaupa paadipoed, paaditarvikute ja varuosadega tegelevad firmad ning käsitöölised. Kohal on päästeamet, häirekeskus ning politsei- ja piirivalveamet, kes lisaks info jagamisele korraldab demonstratsioonesinemisi.

Uuel nädalal alustab Emajõel regulaarreise mootorlaev Pegasus, mis väljub teist suve järjest Dorpati hotelli eest. Pegasuse esindaja Kristo Seli ütles, et laev sai talvel peale uue mootor ning peaks olema nüüd palju ökonoomsem ning tekitama vähem müra ja suitsu.

Infokast:

Emajõe hooaja avamine 1. mail Karlova sadamas

Kell 13.45 Linnapea Urmas Klaasi tervitus

14 päästeameti demonstratsioonesinemine

14.15 Helivõlu muusikakooli etteaste

15 laadaplatsi tutvustus

15.30 Forseliuse kooli etteaste

16 Mustvee kordoni demo

16.15 Karlova kooli etteaste

17–20 Väikeste Lõõtspillide Ühing

Päeva juhib Gaute Kivistik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles