Ülikool toetab sallidega sallivust

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikoolipere näitab salle lehvitades, et ollakse sallivama Tartu, Eesti ja ühiskonna poolt. Pilt on illustratiivne.
Ülikoolipere näitab salle lehvitades, et ollakse sallivama Tartu, Eesti ja ühiskonna poolt. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Tartu ülikooli rektor Volli Kalm, Johan Skytte poliitikauuringute instituut ja üliõpilasesindus kutsuvad kõiki teisipäeval, 26. aprillil kell 11.45 Tartu ülikooli peahoone sisehoovi väljendama oma toetust sallivusele.

Alles möödunud laupäeval toimus samasugust ideed kandev üritus ka Raekoja platsil, kuid 26. aprilli ürituse eestvedaja, Johan Skytte poliitikauuringute instituudi turundusspetsialist Silver Bohl rõhutas, et laupäeval oli tegemist meeleavaldusega, nende puhul saab rääkida üksnes toetusavaldusest.

«Kindlasti ei muutu üritus kõnekoosolekuks ja keegi mingeid poliitilisi avaldusi ei tee,» rõhutas Bohl. Tema sõnul sündis ürituse idee sellest, et ühiskonnas on käimas rohkelt diskussioone, millest paljud on selgelt negatiivse alatooniga.

«Leidsime ülikoolis, et oleks aeg positiivse nurga alt natuke sellest teemast rääkida. Nii otsustasimegi, et teeme ülikooliga vahva toetusavalduse, et mõista anda: meie pooldame mõistlikku diskussiooni ja asjade ajamist sõbralikul ja analüüsival moel,» tõi Bohl välja ürituse tuuma.

Ta lisas, et kuna eesti keeles on tore sõnamäng sall-sallivus, siis palutaksegi kõigil tulijatel kaasa võtta sall, mida sallivuse toetuseks üritusel lehvitada. «Jäädvustame toetusavalduse taevakaameraga õhust ja tavakaameraga maa pealt, et meie sõnum sallivusest leviks ülikoolist kaugemale,» märkis Bohl.

Ta nentis, et mitmed ülikoolis õppivad välistudengid on langenud Tartus nii verbaalsete kui füüsiliste rünnakute ohvriks ning sellised nähtused ei ole aktsepteeritavad mitte mingi nurga alt.

Siiski rõhutas Silver Bohl, et üritusel ei keskenduta otseselt rahvusluse, pagulaste või kooseluseaduse temaatikale, vaid tahetakse rõhutada laiemat filosoofiat ja mentaliteeti, mida saaks ühiskonnas parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles