Ahhaa keskus koordineerib tänavu Euroopa isetegijate nädala sündmusi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teaduskeskus Ahhaa.
Teaduskeskus Ahhaa. Foto: Postimees/Scanpix

Teaduskeskus Ahhaa juhib Eestis 30. maist kuni 5. juunini isetegijate nädalat European Maker Week, mille raames toimub sadu sündmusi üle terve Euroopa.

«European Maker Weeki raames pühendab Ahhaa keskus 1. juuni ehk lastekaitsepäeva leiutamisele ja nikerdamisele. Ühes sellega kutsume üles isetegijaid selle sündmusega liituma,» märkis Eesti saadik European Maker Weekil Helin Haga.

Varem teaduskeskuse Ahhaa koordineerimisel kahel korral peetud isetegijate mess Tartu Mini Maker Faire annab Haga sõnul kindluse, et ka eesootav teemanädal tekitab suurt huvi nii meie leiutajate-nokitsejate kui kodumaise publiku seas.

Sündmusel tegutsevad kohalikud saadikud igas osalevas riigis ja nende roll on innustada isetegijaid avama oma uksi soovijatele, kellele avaneb võimalus jagada oma saavutusi.

Sündmusel osalevad kõik Euroopa Liidu riigid ja selle eesmärk on lähendada omavahel leiutamise vaimu. Projekti algataja on Euroopa suurim isetegijate laat Maker Faire Rome.

Kõik isetegijad, kes on huvitatud European Maker Weekiga liitumisest, saavad oma soovist teada anda Helin Hagale e-posti aadressil helin.haga@ahhaa.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles