Politsei purustas autosse jäetud väikelaste päästmiseks klaasi (10)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto Tartus. Illustratiivne foto.
Politseiauto Tartus. Illustratiivne foto. Foto: Kristjan Teedema

Täna hommikul kutsusid murelikud möödujad politseipatrulli Tartus Ülikooli tänavale, kus ühel autol üürgas signalisatsioon. Masinas nutsid luku taha jäetud lapsed.

Helistaja ütles, et imik on turvatoolist välja kukkunud, ning palus politseil kiirustada. Kell 10.15 kohale saabunud patrull tuvastas, et omanik oli parkimispileti ostnud kella 10 paiku. Suurem laps nuttis autos, imik oli aga pikali auto põrandal ning läbi klaasi polnud võimalik tema seisundit kindlaks teha, rääkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Korrakaitsjad tuvastasid auto omaniku ning võtsid temaga ühendust. Laste ema lubas minuti pärast kohal olla. Kolm minutit hiljem otsustasid politseinikud siiski väiksema lapse seisundit kontrollida. Suurem laps ei osanud korrakaitsjate juhendamisest hoolimata sõiduki ust seestpoolt avada. Kohale kutsuti kiirabi ning politseinikud purustasid auto juhipoolse ukseklaasi.

Kiirabi tuvastas, et mõlema lapse tervis on korras. Siiski juhib politsei tähelepanu, et väikseid lapsi üksinda autosse luku taha jätta ei tohi. Ehkki ilm ei ole veel soe, kütab kevadpäike auto salongi kiiresti kuumaks ning enne laste autosse jätmist tuleks väga tõsiselt kaaluda võimalikke tagajärgi.

Aknaklaasile pandud parkimispileti kellaajast nähtus, et lapsed olid omapäi autos olnud umbes 25 minutit.

Tartu politseijaoskonna välijuht Andrei Ivahnenko pani lapsevanematele südamele, et mitte mingil juhul nii väikeseid lapsi üksinda autosse ei jäetaks. Üks lastest oli alla aasta vanune, teine viiene.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles