Noormehed jääpurjetavad läbi elu

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormehed näitasid oma laoruumis, kuidas käib jääpurjeka kokkupanek. Marek Lentsius (vasakul) demonstreerib võistlusasendit ning Hardi Laurits ja Jürgen Kukk elavad kaasa. Esiplaanil on Mareki EMilt saadud hõbelaevastiku võidukarikas.
Noormehed näitasid oma laoruumis, kuidas käib jääpurjeka kokkupanek. Marek Lentsius (vasakul) demonstreerib võistlusasendit ning Hardi Laurits ja Jürgen Kukk elavad kaasa. Esiplaanil on Mareki EMilt saadud hõbelaevastiku võidukarikas. Foto: Kristjan Teedema

Sajakilomeetrise tunnikiirusega kihutamine jääl on Tartu noormeeste Hardi Lauritsa (27), Marek Lentsiuse (26) ja Jürgen Kuke (26) ellu kuulunud juba varajasest lapsepõlvest, enam ei kujutaks nad elu ilma jääpurjetamiseta ettegi.

Nende lähedased saavad aru, et kord aastas saabub periood, mil mehed on nädalavahetuseti kadunud. Talvel sünnipäeva pidavad sõbradki jäävad enamjaolt tähelepanuta, sest iga nädalavahetus, kui vähegi ilma, on noormehed siin- või sealpool Eesti otsas jää peal harjutamas ja jää võlusid nautimas.

Algus juba 1. klassis

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles