Maailmafilmiõhtu viib Tiibetisse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibeti mungad eksiilist Lhodak Gaden Dhonnyilingi kloostrist Indias. Ravibuda liivamandala lõputseremoonia Eesti Rahva Muuseumis.
Tiibeti mungad eksiilist Lhodak Gaden Dhonnyilingi kloostrist Indias. Ravibuda liivamandala lõputseremoonia Eesti Rahva Muuseumis. Foto: Margus Ansu / Postimees

Teisipäeval kell 18 ootab Eesti Rahva Muuseum huvilisi näitusemajja maailmafilmiõhtule, kus saab näha linateost «Brilliant Moon: Glimpses of Dilgo Khyentse Rinpoche».


Film räägib ühe 20. sajandi silmapaistvaimast tiibeti budistlikust õpetajast Dilgo Khyetse Rinpoche’st (1910-1991). Ta oli vadžrajaana meister ja termaõpetuste leidja, mitmekülgne õpetlane ning poeet. Oma elu viimastel aastatel oli ta ningma koolkonna formaalseks juhiks, teatas ERMi infospetsialist.

Tiibetis, Indias, Bhutanis, Nepalis ja USAs üles võetud ning animatsioone ja haruldasi foto- ja videomaterjale kasutav film räägib loo Õpetaja sünnist surma ja taassünnini – tema lapsepõlvest ja õpingutest vanas Tiibetis, põgenemisest Hiina RV invasiooni eest, tema sihikindlusest vaimsete traditsioonide alalhoidmisel ja edasiandmisel ning lõpuks tema taassünni, noore Dilgo Khyentse Yangsi leidmisest.

Filmi juhatab sisse Eesti-Tiibeti kultuuriseltsi liige ning Tallinna Ülikooli doktorant Kadri Raudsepp.

Sissepääs tasuta. Film on inglise keeles ning ilma subtiitriteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles