Elva asub viimaks kultuurikeskust renoveerima

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva.
Elva. Foto: Sille Annuk

Elva linnavolikogu kinnitas eilsel istungil 2016. aasta eelarve. Selle kogumahuks on 9,41 miljonit eurot, millest miljon eraldatakse Elva kultuurikeskuse renoveerimiseks.

Elva linna põhitegevuse tuludeks on järgmisel aastal planeeritud 6,87 miljonit, sellest on üksikisiku tulumaks 3,54 miljonit eurot. Planeeritud on 6% tulumaksu laekumise kasv võrreldes eelmise aastaga.

Põhitegevuse kuludeks on kavandatud 6,64 miljonit. Väärtustades inimesi, kes tegelevad igapäevaselt teenuste osutamise ja linnaelu arendamisega on eelarves ette nähtud keskmiselt 5% palgakasvu. Muusikakooli õpetajate palgad tõusevad 10%.

Investeeringute maht eelarvest on 2,42 miljonit eurot. Peale aastakümneid kestnud ootusi saab reaalsuseks Elva kultuurikeskuse rekonstrueerimine, millele on arvestatud eelarves 1 miljon eurot. Ka noortekeskuse majas saavad remonditud kõik ruumid ning muusikakooli remonditööd lõpevad sel aastal, sisetöödeks on eelarvesse planeeritud 50 000 eurot. Puiestee tänava koolimajja investeeritakse 100 000 eurot.

Saadava sihtfinantseeringuna on arvestatud eelarves toetusega Käo tee kergliiklustee ehitamiseks 304 800 eurot, kokku on investeeringu maksumus 450 000 eurot  ja loodetavasti saadakse toetus ka raudteejaama ümbruse korrastamise projektile summas 257 000 eurot.

Kevadel valmib Elvas linnasaun, mis läheb maksma ligi 100 000 eurot. Turuplatsi on planeeritud lisainvesteering, et suurendada pargiala atraktiivsust ja kasutusvõimalusi. Järgnevaks suveks rajatakse uus avalik tualett Verevi randa. Investeerimistegevuse eelarves on 15 000 tänavavalgustusse investeerimiseks. Jätkatakse kortermajade parklate rajamisest, seda toetatakse 10 000 euroga.

Järgneval aastal teeb linnavalitsus algust ka spordihoone projekteerimisega, eelarves on selleks ette nähtud 100 000 eurot. Investeeritakse ka ka korvpalliväljakusse ja kaasava eelarve tulemusena valmib staadioni äärde välijõusaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles