Tartumaa kultuuripärliks sai Tanel Joamets

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil pianist Tanel Joamets Elleri muusikakooli Tubina saalis.
Pildil pianist Tanel Joamets Elleri muusikakooli Tubina saalis. Foto: Kristjan Teedema

Nõo muusikakoolis korraldati eile Tartumaa kultuuriaastat kokkuvõttev tänuvastuvõtt, kus Tartumaa kultuuripärliks 2015 pärjati klaverikunstnik Tanel Joamets.

Joamets on rahvusvahelise haardega kontsertpianist ning klaveripedagoog Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ja Tartus Heino Elleri nimelises muusikakoolis.

Ta on õppinud klaverit Tartu esimeses lastemuusikakoolis ja Elleri koolis ning Eesti Muusikaakadeemias professor Valdur Rootsi juures. Ta on pälvinud riiklikke ja rahvusvahelisi preemiaid arvukatel konkurssidel, sealhulgas Eesti kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali interpreedi aastastipendiumi ja Eesti Interpreetide Liidu stipendium aastal 2010.

Lõppeval muusika-aastal 2015 andis laureaat arvukalt kontserte Eestis ja välismaal, kavas olid Tubini, Griegi, Skrjabini, Debussy ja teiste heliloojate tööd. Kriitikute sõnul haaravad Joametsa mängus emotsionaalsus, lihvitud kõlavarjundid, kontrastid, puhangulisus ja ilmekus igas kujundis.

Tartumaa kultuuripärl on preemia, millega kultuurkapital tunnustab ja innustab kunstide-, rahvakultuuri- ning kehakultuuri ja spordi valdkonnas tegutsevate inimeste erialast pühendumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles