Linnale teatati ligi kuuekümnest halva nähtavusega ülekäigukohast

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäigurada.
Ülekäigurada. Foto: Sille Annuk

Linnavalitsuse üleskutset järgides on tartlased teada andnud ligemale kuuekümnest halva nähtavusega ülekäigukohast. Uuel aastal on kavas kulutada ülekäiguradade lisavalgustuseks ja parema nähtavuse tagamiseks ligi 60 000 eurot.

«Viimasel ajal üle Eesti toimunud traagilised juhtumid ja liiklusstatistika, mille kohaselt 85 protsenti kergliiklejatega seotud õnnetustest toimub ülekäigurajal, nõuab, et panustaksime liikluse turvalisusse rohkem,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Tuleva aasta eelarves kavandatakse ülekäiguradadel nähtavuse parandamiseks 50 000 eurot, millele lisandub liiklusohutusprogrammist ülekäiguradadele kohtvalgustuse paigaldamiseks 9600 eurot.

Eelmisel nädalal kutsus Tartu linnavalitsus elanikke teada andma puudulikult valgustatud ülekäiguradadest ja ristmikel nähtavust piiravast haljastusest või parkivatest sõidukitest. Mitu teadet laekus Võru-Filosoofi bussipeatuse juures oleva ristmiku ja ülekäiguraja kohta ning Kuu-Raua, F. R. Kreutzwaldi- Hurda, mitmete Vaksali ja Vanemuise tänava ristmike kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles