Kaks Tartu õpetajat saavad täna presidendilt väärika preemia

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna presidendi kultuurirahastu hariduspreemia pälviv Hugo Treffneri Gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Hele Kiisel.
Täna presidendi kultuurirahastu hariduspreemia pälviv Hugo Treffneri Gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Hele Kiisel. Foto: Kristjan Teedema

President Toomas Hendrik Ilves autasustab presidendi kultuurirahastu preemiaga täna teiste seas kaht Tartu õpetajat. Hariduspreemia pälvib Hugo Treffneri gümnaasiumi pikaaegne matemaatikaõpetaja Hele Kiisel ning reaalteaduste eripreemia võtab presidendilt vastu Miina Härma gümnaasiumi füüsika- ja keemiaõpetaja Erkki Tempel.

Kultuurirahastu nõukogu otsustas Hele Kiiselile anda hariduspreemia, mida võiks sisuliselt vaadelda kui elutööpreemiat tema kauaaegse tegevuse eest nii matemaatika aineõpetaja kui ka metoodikuna, ülikoolides õpetajate koolitajana ning Eesti haridusuuenduste algataja ja läbiviijana.

Erkki Tempel saab reaalteaduste eripreemia kui kahe reaalteaduse õpetaja ja  innovaatilise õppe ning  IKT vahendite ja interdistsiplinaarsuse rakendaja.

Ka teine hariduspreemia läheb reaalteaduste õpetajale. Selle saab Lilian Tambek, kes on Viljandi kutseõppekeskuse füüsikaõpetaja ning Taibukate teaduskooli looja ja füüsika õpetamise edendaja. Ka tema preemiat käsitles nõukogu kui preemiat pikaaegse elutöö eest.

Kolmanda hariduspreemia saab Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Agur, kelle kümme aastat kestnud tööd koolijuhina iseloomustab algatusvõime, uuendusmeelsus, uute tehnoloogiliste lahenduste kasutuselevõtt, loomingulisus ja ühiskondlik aktiivsus, tänu millele on koolis toimunud suured muutused ja areng. 

Kõigi preemiate suurus on 4000 eurot, hariduspreemiaid rahastab Danske Bank, reaalteaduste eripreemiat Skype Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles