Noortekeskused koguvad põgenike lastele mänguasju

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguasjad
Mänguasjad Foto: Sille Annuk / Postimees

Anne noortekeskus, Lille maja ja Tähe noorteklubi koguvad ühiselt Eestisse saabuvate põgenike lastele mänguasju. Kogumine toimub esmaspäevast reedeni ja mänguasju saab toimetada igas noortekeskuses asuvasse annetuskasti.

Sageli ei ole sõjakolletest põgenenud ja pika teekonna läbinud perede lastel alles enda mänguasju, mis aitaks uues ja võõras keskkonnas kohaneda ning luua ja hoida turvatunnet.

Sellepärast on Tartu rahvusvahelise kooli mõned lapsevanemad ja õpilased otsustanud algatada nende lastele mänguasjade kogumise aktsiooni «Teddy Bear Help». Algatuse eesmärk on võtta Eestisse saabuvad lapsed vastu sõbralikult ja luua neile turvatunnet.

Mänguasjade kogumisega annavad noortekeskused samuti signaali, et noortekeskustesse oodatakse kõiki lapsi ja noori, kes on Eestis, olenemata kodakondsusest.

Asju saab tuua noortekeskustesse 16.–20. novembrini. Mänguasjad toimetatakse lasteni novembri ja detsembri jooksul. Lisainfot kampaania kohta leiab Facebooki lehelt Teddy Bear Help.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles