Kolm Tartu noort pürivad tulevikus talendiks

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor talent Oliver Issak.
Noor talent Oliver Issak. Foto: Erakogu

Laupäeva õhtul näeb TV3 eetris tänavusi  tulevikutalente, kes on väärt kopsakat stipendiumi ning kelle hulgas on ka kolm Tartu õpilast.

Tulevikutalendi konkurss leiab aset viiendat aastat ning selle eesmärk on leida 5. kuni 12. klassi koolinoorte seast kõige ambitsioonikamad noored, et neid säravama tuleviku nimel stipendiumiga motiveerida. Välja selgitatakse teadustalent, sporditalent, ettevõtlikkustalent, kultuuritalent ja humanitaartalent.

Enam kui 300 avaldust

Konkurssi korraldava Maxima Eesti turundusdirektori Ty Lehtmäe sõnul valiti võitjad välja enam kui kolmesaja avalduse esitanud noore seast. Konkursisõelast pääses stipendiaatide hulka ka kolm andekat Tartumaa noort.

Spordivaldkonnas jõudsid viie parima sekka võistlustantsija Karl-Kristofer Kivisalu ja vehkleja Ruslan Eskov. Humanitaartalendi kategoorias pidas žürii stipendiumi vääriliseks noort teatrihuvilist lavastajat Oliver Issakut. 

Tartu talendid

Ruslan Eskov on 17-aastane, õpib Tartu Annelinna gümnaasiumis ning on särav vehkleja, kes seab endale väga kõrgeid sihte. Tema tasemest annab aimu fakt, et ta on vehelnud täiskasvanud Eesti koondislaste vastu ning võitnud kõiki peale maailmameister Nikolai Novosjolovi. Esikohti on ta saavutanud nii Eesti kui ka Põhjamaade meistrivõistlustel, kõrgetele kohtadele on Eskov jõudnud ka kadettide euroopa- ja maailmameistrivõistlustel.

Ruslan ütles, et stipendium aitab tal loodetavasti sel talvel minna Moskva lähedale treeninglaagrisse, mis on talle väga tähtis.

Võistlustantsija Karl-Kristofer Kivisalu õpib Mart Reiniku koolis ja on tänavune noorim spordikategooria stipendiaat. 13-aastane Tartu noormees pani tantsukingad jalga juba 4-aastaselt. Tänaseks on ta korjanud medaleid nii Eestis kui välisriikides korraldatud võistlustelt ja neid on üle 30. Parimaks saavutuseks on seni Eesti Meistrivõistluste 4. koht kümnes tantsus. Pühendunud tantsusportlane treenib seitse korda nädalas.

Karl-Kristofer ütles, et stipendiumi kasutab ta koos partneriga treeninguteks, et oskusi aina edasi arendada ja tulevikus võidelda tiitlivõistlustele pääsu eest. Karl-Kristoferi partneri nimi on Marleen Barkala. Nad treenivad tantsuklubis Prestige ja nende treenerid on Marko Mehine ja Kaisa Oja-Mehine.

Humanitaartalendi kategooria stipendiaat Oliver Issak õpib Hugo Treffneri gümnaasiumis, ta on noor näitleja ja lavastaja ning osalenud mitmetel teatrifestivalidel. Kui tema teatrigrupi juhendaja töölt lahkus, ei kõhelnud Oliver tema tööd ise jätkamast. Olude sunnil hakkas Issak lavastama ja tema töö pälvis peagi parima gümnaasiumitaseme lavastuse tiitli. Nüüd korraldab noor aga näiteringi endast noorematele õpilastele.

Oliver ütles, et kuna ta soovib tulevikus teatriga edasi tegeleda, siis tahab ta olla praeguse teatrieluga nii kursis kui võimalik. «Selleks aga tuleb palju teatris käia ning kuna teatripiletite hinnad on kõrged, kulubki enamus võiduraha ilmselt sellele,» ütles ta. «Lisaks kasutan võiduraha Tartust Tallinnasse ning tagasi sõiduks, kuna elan ise Tartus, aga valdav osa etendustest toimuvad paraku Tallinnas.»

600 või 450 eurot

Tulevikutalendi igas valdkonnas premeeritakse kõige tugevamat kandidaati tiitliga «Tulevikutalent 2015» ning sellega kaasneb 600-eurone ühekordne stipendium.

Lisaks antakse igas kategoorias välja neli teist kohta. Teise koha nominentide stipendium on 450 eurot, mis makstakse võrdsetes osades välja üheksa kuu jooksul. Niisiis pälvib stipendiumi kokku 25 noort.

Enne homset auhinnagalat ei saa kahjuks avalikustada, kes Tartu noortest on esikoha või kes teise koha preemia saajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles