Sajad lasteaialapsed möllasid spordihoones

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli spordihoones lustis täna ligi nelisada Tartumaa lasteaedade last, kes said üheskoos joosta, kaugust hüpata, täpsust visata ja teha palju muud põnevat.

Kurepalus elav ja Sillaotsa lasteaias käiv kuuene Miia Mihailov ütles pärast staadioniringi lõpetamist Tartu Postimehele, et talle meeldibki kõige rohkem joosta. Eelmisel aastal hakkas Miia käima ka Tartus kergejõustikutrennis.

Miia liikumisõpetaja Kaja Tamme meelest on laste spordipäev väga tore üritus. «Varem oli see linnalastega koos ja siis oli väga palju rahvast, aga praegu on mõnus ja lahe,» lausus ta.

Tänavune Tartu spordiseltsi Kalev eestvedamisel peetud laste spordipäev oli juba üheksateistkümnes. Spordiseltsi juhataja Raido Mägi teatel on Tartu linna ja maakonna lasteaedade spordipäevad ainulaadsed, kuna teisi nii suuri lasteaialaste spordiüritusi Tartus ei korraldata.

Spordipäevad propageerivad Mägi sõnul liikumise tähtsust ja tervislikke eluviise juba varases eas. Samuti ühendab see spordiüritus lasteaiarühmade õpetajaid ja liikumisõpetajaid, kes saavad kogemusi jagada ning vajaduse korral õppematerjale vahetada. Spordipäeval ei selgitatud paremusjärjestust ning kõik lapsed said auhinna.

Tartu lasteaedade lapsed lähevad spordihoonesse lustima 19. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles