Galerii: lapsed lõid Jazzklubis trumme

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal oli lastel Ülikooli kohvikus võimalik üksi või vanematega õppida trummimängu ja süüa pannkooke. Rütmi õpetas ja sellest rääkis Reigo Ahven, pannkooke pakkus lastele kohvik.

Huvilisi oli kogunenud umbes seitsekümmend, kellest enamik sai mängida ka trummi või mõnda muud haruldasemat löökriista. Vahendid olid korraldajad ise kaasa võtnud, seega said osaleda ka kõik need, kel omal kodust trummi kaasa võtta polnud.

Põhiliselt keskenduti just Aafrika rütmidele, sest sealt on jazzmuusika alguse saanud. Trummidest oli täpsemalt tegemist djembe-trummidega. Neid lüüakse pulkade asemel kätega.

Rütmikooli läbiviija Ahven seletas kõigepealt, kuidas ja millist rütmi peab lööma, siis näitas ette ning seejärel mängiti sama rütmi juba ühiselt. Pärast mõningast harjutamist võiski kuulda ühtlast esitlust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles