Ahhaa logo sai värske ilme

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teaduskeskus Ahhaa sai uue logo.
Teaduskeskus Ahhaa sai uue logo. Foto: Teaduskeskus AHHAA

Teaduskeskus Ahhaa annab teada, et vahetas välja oma logo. Uus logo on viimane samm Ahhaa visuaalkontseptsiooni muutmisel, mis sai alguse uue maja avamisega 2011. aastal.

Teaduskeskuse juhatuse esimehe Andres Juure sõnul on Ahhaa juba 18aastane ning vana logo pärines kaugest minevikust.

«Uue maja avamisega 2011. aastal said uuendatud ka Ahhaa välisilmega seotud visuaalelemendid ja nüüd oligi paslik aeg tuua logo kaasa ning võtta kasutusele selline kujundus, mis läheb kokku ülejäänud maja visuaaliga,» rääkis Juur.

Ta lisas, et logo uuendamine on teaduskeskuse Ahhaa talvel tehtava uuenemiskuuri avapauk. Järgneb püsiekspositsiooni uuendamine, sünnipäevatoale tehakse täiesti uus välimus ning  märtsiks saab uue ilme elusaal.

Ahhaa uue logo oluliseks märksõnaks on mängulisus. Logo peamised elemendid mullid võivad tähistada nii orgaanilist teadust – molekulid, bakterid, rakud, tuumad, elusaal – kui ka mehhaanilist – hammasrattad, liigendid, keti lülid või mutter ja võti.

Uuendatud logol pole nurgelisi elemente. Logos kasutatud ümarad detailid on vastavuses Ahhaa näitusemaja interjööris kasutatavate elementidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles