Nädala käpp: koera kasukas leidus terve herbaarium

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veel poolteist kuud tagasi oli Herbo Tartu linna üks koduta ja teadmata nimega pulstunud pika karvaga loom, kes luusis Vasara tänava ümbruses.

Siis nägi ta välja hoopis teistsugune kui praegu, mil ta paistab ehk ülearu pügatud. Tartu koduta loomade varjupaiga töötajail ei jäänud suve lõpul üle aga muud, kui viia loom pügalasse ja nõuda radikaalset lõikust. Koera kasukasse oli nimelt kinni jäänud vähemalt kahe karvavahetuse äratulnud karv, lisaks takjaid, kõrred, lehed – niisiis terve herbaarium. Sellest loom endale nime saigi.

Varjupaiga loomatalitaja Rait Talisoo sõnul on vähem kui poole aasta pärast Herbol karv taas täispikkuses ning siis näeb ta välja kui ontlik koer-dźentelmen, meenutades natuke kas York terjerit või śnautserit.

Tegu on väga heatahtliku koeraga, kes loomade varjupaigas on seni seltsinud kõigiga, nii meeste-naiste kui lastega ning kes võiks saada ükskkõik millise koerasõbraliku pere uueks liikmeks.

Kui vana Herbo võiks täpselt olla, seda ei tea keegi. «Kuskil koera keskeas vast,» arvas Rait Talisoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles