Juubeliks valmistuv turg otsib arendusjuhti

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu turuhoone
Tartu turuhoone Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu turuhoonel täitub 2018. aastal 80 aastat. Juubeliks valmistudes plaanib turu juhtkond põhjalikku värskenduskuuri, mistarvis tahetakse palgale võtta arendusjuht.

Soovitavalt tehnikaalase kõrghariduse ja kaubanduskogemusega kandidaatidelt oodatakse kandideerimisdokumente ühes palgasooviga oktoobri teiseks pooleks, muu hulgas tuleb lisada essee teemal «Tartu Turg – Eesti inimsõbralikum turg».

Tartu turu juht Jaak Adamsoo ütles, et mõtteid turgu juubeliks värskendada on arutatud nõukogus põhjalikult ja seda kinnitas ka nõukogu liige Toomas Kapp.

«Kui praegu turuhoonesse minna, siis kogu see asi on kuidagi väsinud,» ütles Adamsoo. «See käib kõige kohta.» Enamik külmlette ja külmkambreid, igaühel erinevad, on vanad. Kohaliku puu- ja juurviljamüüjatel on erinevad lauad. Turuhoone põrand on pragusid täis ja kohati plaadid lahti. Viimast korda tehti remonti, kui oli katusevahetus.

Adamsoo sõnul tuleks kõik need asjad korda teha. Samuti üle vaadata müüdavad kaubarühmad ja hoolitseda selle eest, et rohkem oleks kaupu otse tootjalt ja vähem vahendajate kaudu. Ka sortiment võiks olla laiem.

«Näete isegi, et lihamüüjate hulk meil kogu aeg väheneb. On vaja seal ka teha otsuseid ja ümberpaigutusi,» sõnas Adamsoo. «Mõtteid ja projekte on palju. Võtta keldreid kasutusse, ehitada ümber ringrõdu, kus võiks kohvi juua. Aga see maksab raha. Tahaks teha nii, et olemasolev oleks ostjale ja ka müüjale parem.»

Tööpõld on laiem kui vaid turuhoone. Mõtelda tuleb ka kesklinna lillemüügilettidele, mille esinduslikkus jätab soovida, samuti avaturule.

«Avaturg, kui see ehitati, oli valge turg ja Eesti kõige ilusam, aga see on kulunud,» ütles Adamsoo. «Paviljonid on kehvasti soojustatud ja lumekoristusega on katused läbi jooksma hakanud. Tahaks paremat ilmet.»

Peale selle on õhus mõtteid, et turul võiks olla võimalik ka müük autodelt, turuhoone ümber võiks olla välimüüki.

«Ise kõike ei jõua,» põhjendas Adamsoo, miks on vaja töötajat juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles