TÜ loodus- ja täppisteaduste dekaaniks sai Peeter Burk

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Peeter Burk.
Pildil Peeter Burk. Foto: Margus Ansu

Täna valiti Tartu ülikooli loodus- ja täppisteaduste valdkonna dekaaniks professor Peeter Burk, kes asub ametisse 1. jaanuaril 2016, mil ülikooli üksused jätkavad uues struktuuris nelja valdkonnana.

Uue dekaani selgitamiseks läks vaja kahte hääletusvooru. Esimeses voorus kandideeris Leho Ainsaare ja Peeter Burki kõrval ka Varmo Vene, kuid teise vooru pääsesid edasi kaks enim hääli kogunud kandidaati Ainsaar ja Burk.

Teises hääletusvoorus hääletas Peeter Burki poolt 202 valimiskogu liiget ja Leho Ainsaarele väljendas oma toetust 177 valimiskogu liiget.

Peeter Burk ütles, et tänab kõiki, kes teda valimiste perioodil toetasid ja temasse uskusid ning kindlasti saab ta olema kogu valdkonna dekaan ja arvestab debattides üles kerkinud arvamustega.

Burk on praegu TÜ loodus- ja tehnoloogiateaduskonna dekaan ja keemilise füüsika professor.

Tänaseks on valitud dekaanid kõikidele valdkondadele, humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaaniks sai professor Margit Sutrop, sotsiaalteaduste valdkonna dekaaniks professor Raul Eamets ja meditsiiniteaduste valdkonnaks professor Margus Lember.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles