Jakobi mäe jalamilt kadus kaks äri

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobi mäe jalamil üle kaheksa aasta tegutsenud tennisepood ja jahikauplus lõpetasid senistes ruumides tegevuse.
Jakobi mäe jalamil üle kaheksa aasta tegutsenud tennisepood ja jahikauplus lõpetasid senistes ruumides tegevuse. Foto: Kristjan Teedema

Kaheksa aastat tegutsenud tennisepood Tennis House ning jahi- ja kalandustarbeid pakkunud Schotter lõpetasid septembris Baeri tänaval tegevuse. Tennisepood jätkab veebipoena, Schotter kolis Raatuse tänavale.

Tennisepoe juhataja Merike Ploom-Lindmaa ütles, et kaupluse internetti kolimise peamine põhjus oli järjest vähenenud käive.

«Pood oli hea koha peal, kahe tenniseväljaku (Toome ja Tähtvere – toim) vahel, aga osteti aina vähem, sest kogu elu on kogunenud netti. Käive langes nii palju, et poepidamine ei tasunud ennast ära. See on karm reaalsus. Tahe teha on meil kõigil olemas, aga kui ma müün aina vähem, siis ühel hetkel tuli mingi otsus teha,» selgitas Ploom-Lindmaa.

Kaheksa ja pool aastat tagasi koos Eva Peedimaaga Tennis House MTÜ loonud Ploom-Lindmaa sõnul sündis pood seetõttu, et mõlema lapsed mängisid tennist, kuid head varustust polnud toona Tartus saada.

«Siis tekkiski mõte, et teeme MTÜ ja vaatame, kui palju on Tartus üldse neid inimesi, kes tennist mängivad. Sealt hakkas lugu hargnema,» meenutas Ploom-Lindmaa. Ta kinnitas, et neil oli ja on endiselt palju kliente. Lisaks veebimüügile pakutakse reketite keelestamisteenust Toome tennisekeskuses.

Parkimisprobleem

Schotteri poe juhataja Janek Reiljani sõnul oli neil Baeri tänavalt ära kolimiseks mitu põhjust.

Esiteks oli ruumides probleeme ventilatsiooniga, teiseks kurtsid kliendid nigelate parkimisvõimaluste üle. «Väiksed parklad olid kogu aeg täis ja klientidel oli keeruline. Kuna ristmiku juurde hakatakse varsti ehitama ärihoonet, läheb olukord veelgi ebamugavamaks,» sõnas Reiljan.

Kolimisotsuse tegi firma paar kuud tagasi. «Kui oleks olnud normaalne parkimine, poleks kolinud, sest asukoht meile sobis. Paljud küll ütlesid, et see on nurga taga, aga me oleme nagunii spetsiifiline pood, kuhu tulebki inimene kindla sooviga,» lausus Reiljan.

Järgmisel nädalal avab kauplus uksed Raatuse ärikeskuse ruumis, kus viimati tegutses pood Noor Tehnik. «Ma arvan, et uus koht on parem ja loodetavasti läheb klientide elu ka kergemaks. Püüame ka kaubavalikut natukene muuta ja suurendada,» lausus Reiljan.

Sušibaar laieneb

Jahinduspoe ruumid Baeri tänaval võtab tõenäoliselt endale Sushi City, kes tegutses siiani pisikeses ruumis sama hoone nurgal.

Sushicity OÜ juhatuse liikme Jelena Pošehonova sõnul kaaluvad nad veel oma võimalusi, kuid laienemissoov neil on.

«Praegu on meil nii pisike ruum, et rahvas ei mahu istuma. Põhiliselt võetakse ikka koju kaasa. Aga tahaks, et külastajad saaks siin pikemalt olla,» lausus Pošehonova. Ta pakkus, et peale laienemist oleks neil üle 30 istumiskoha.

«Siis me oleksime Tartu suurim suširestoran,» sõnas Pošehonova. Ta arvas, et uued ruumid avatakse hiljemalt uue aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles