Idee õhus: Tartusse veel üks bussijaam

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maavalitsuses arutati eile, kas Tartusse oleks vaja veel ühte bussijaama, kuna kesklinnas pole bussidele piisavalt ruumi. Arutelu initsiaatorid olid GoBusi esindajad Valter Keis ja Enn Randmaa 
(vasakult esimene ja kolmas) ning autoettevõtete liidu juht Villem Tori (istub nende vahel). Bussi-
ettevõtjate vastas olid kohad sisse võtnud Tartumaa omavalitsuste liidu juht Aivar Soop (vasakult), Tartu abilinnapea Jarno Laur ja linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.
Tartu maavalitsuses arutati eile, kas Tartusse oleks vaja veel ühte bussijaama, kuna kesklinnas pole bussidele piisavalt ruumi. Arutelu initsiaatorid olid GoBusi esindajad Valter Keis ja Enn Randmaa (vasakult esimene ja kolmas) ning autoettevõtete liidu juht Villem Tori (istub nende vahel). Bussi- ettevõtjate vastas olid kohad sisse võtnud Tartumaa omavalitsuste liidu juht Aivar Soop (vasakult), Tartu abilinnapea Jarno Laur ja linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. Foto: Margus Ansu

Kuigi kesklinna uus üldplaneering näeb maaliinide bussijaama ka tulevikus praeguses asukohas, arutati eile Tartu maavalitsuses küsimust, kas Tartusse on vaja ehitada veel üks bussijaam.

Tartu maavanema Reino Laidre sõnul tuli eilse arutelu algatus autoettevõtete liidult. Nimelt saatis liidu direktor Villem Tori septembri alguses maavalitsusele kirja ning avaldas soovi vahetada mõtteid Tartu maakonna bussiliikluse üle. Muu hulgas soovis liit arutada Tartusse teise bussijaama loomise vajadust.

Laidre sõnul kirjutas Tori, et Tartu bussijaama kasutamine on lähiajal muutumas keeruliseks. «Kirjas on öeldud, et bussijaama rendisuhe on muutunud ning selle kasutamine on bussifirmadele kallis. Ja et võib-olla tuleks kaaluda bussijaama mujale kolimist,»  selgitas Laidre enne koosolekut. «Muu hulgas on õhku visatud mõte kolida bussijaam Lõunakeskuse või raudteejaama juurde.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles