Karlova kool sai üllatusdirektori

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova kooli direktori kohusetäitja Toomas Liivamägi.
Karlova kooli direktori kohusetäitja Toomas Liivamägi. Foto: Kristjan Teedema

Karlova kooli direktori konkurss kukkus suvel läbi sest komisjon ei suutnud valikut teha kahe enim hääli saanud kandidaadi vahel. Linn plaanis määrata uue konkursini ametisse kohusetäitja.

Kolme komisjoniliikme toetuse saanud Jüri Sasi sai Forseliuse kooli direktoriks, teine sama palju toetajaid leidnud kandidaat oli õppealajuhataja Karmen Sarapuu, kuid kohusetäitjat ei saanud ootamatul ka temast.

Tarkusepäeva aktusel astus direktorina koolipere ette hoopis Toomas Liivamägi, kellele see oligi esimene päev direktoriametis. Viimased aastad töötas Liivamägi haridusosakonna asejuhatajana, ühtlasi oli ta kesk- ja kutsehariduse peaspetsialist.

Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave ütles, et Liivamägi on ametis kui direktori kohusetäitja, kuid kuna seadus sellist määratlust ette ei näe, siis tähtajalise lepingu alusel kuni korduskonkursi tulemuseni. Konkurss on kavas välja kuulutada oktoobris ja selle tulemusel valitud direktori ametiaeg peaks algama tuleva aasta jaanuaris.

Miks aga Liivamägi, aga mitte Sarapuu, kes oli konkursi lõppsõelal?

«Välistasime kandidaadid ja ka eelmise direktori ajutise kohusetäitja määramisel,» oli Raave vastus.

Samas möönis Raave, et koolidirektoriks kandideeris suvel ka Liivamägi, kes sai kiitva hinnangu visiooni eest, kuid tema puhul arvati puudu jäävat jõulisusest kooli juhtimisel. Tõsi, Liivamägi pürgis Forseliuse, mitte Karlova kooli juhiks. Valituks ta ei osutunud.

Nüüd loeti plusspoolele Raave sõnul aga see, et Karlova patrioodina oli ta kogukonnale vastuvõetav.

«Mina otsustasin haridusosakonna juhatajana. Kohusetäitja kandidaadi asjus rääkisin ma loomulikult abilinnapeaga läbi, ta oli nõus, aktsepteeris seda valikut, aga otsustamine oli ikka minu käes. Et keegi survet avaldas, seda küll ei olnud,» ütles Raave.

Tartu abilinnapea Tiia Teppan kommenteeris, et kui direktori ülesannetesse oleks pandud Karmen Sarapuu, oleks kool jäänud ilma väga heast õppealajuhatajast. Teppan lisas, et Sarapuul on nüüd koolijuhtide kohtumistel kolm-neli kuud võimalus näidata, et ta oleks koolidirektorina sama võimekas kui õppealajuhatajana.

Liivamägi oli ametlikes kommentaarides väga napp: «Ega neid inimesi väga palju ei ole, keda on võimalik viiepäevase etteteatamisega koolidirektoriks panna. Mõnes mõttes saan aru, et olin kompromisskandidaat.»

Ta kinnitas ka soovi uuel konkursil kandideerida.

Samas on teada, et haridusosakonnal oli surve kulusid kokku tõmmata ja see tähendas kellegi koondamist.

«Miks just mina, jääb koduseks ülesandeks,» ütles Liivamägi.

Raave möönis, et hariduskonnas oli Liivamägi töö suhtes teatud rahulolematust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles