Uus piletisüsteem vajab harjumist

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Postimees sõitis eile bussiga nr 7 kesklinnast Lõunakeskuse juurde ja tagasi ning loetles kokku seitse «piiksutajat». Pensionär Matil õnnestus sõit registreerida esimesel katsel.
Tartu Postimees sõitis eile bussiga nr 7 kesklinnast Lõunakeskuse juurde ja tagasi ning loetles kokku seitse «piiksutajat». Pensionär Matil õnnestus sõit registreerida esimesel katsel. Foto: Margus Ansu

Tartu linnaliinibussides eile tööle hakanud elektroonilist piletisüsteemi kasutas esimesel päeval bussijuhtide hinnangul umbes kümme protsenti sõitjatest.

«Üldiselt ei kasutata veel väga palju. Imekombel isegi mitte pensionärid, kellel peaks olema nüüd sõidukaart,» lausus eile keskpäeval 7. liini sõitnud Sebe bussijuht Tarmo Merilaid. Ta pakkus, et sõitjate koguhulgast oli selleks ajaks uut kaarti piiksutanud tuvasti juures vaid umbes kümme protsenti.

Umbes samal arvamusel oli ka bussijuht Toivo Lõhmus. «Ikka kasutavad, aga vähe veel. Ei teagi, miks. Eks see kõik võtab aega. 1. jaanuarini kehtib ka vana süsteem,» lausus Lõhmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles