Ihaste pidas linnaosapäeva

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Olen siin oma külapäeval," lausus üks pereema laupäeval Ihaste mänguplatsil, telefon kõrva ääres. Sõbralik, kodune ja natuke külalik oligi esimene Ihaste päev. Asub ju linnaosa isegi ülejäänud linnast pisut eraldi - Annelinnast üle tühermaa vaadates väikese metsatuka taga.

Ihastes peeti laupäeval oma linnaosapäeva. Seda kõige esimest. Üritust käisid uudistamas paljud linnaosa elanikud, kuid huvilisi saabus ka kaugemalt. Laadaplatsil pakuti kodumaist kaupa. Kunsti, käsitööd, vaipu aga ka aiasaadusi, küpsetisi ja isegi viinamarjaistikuid. Kõige suurem järjekord lookles ilusale ilmale kohaselt muidugi jäätisebussi juures.

Kokku tulnute tuju hoidsid üleval linnaosaseltsi liikmed ning päevajuht Rohke Debelak (Gaute Kivistik). Sportlikumad said osaleda kahe kilomeetri pikkusel metsajooksul ning orienteerumisvõistlusel. Teised said samal ajal teha tutvust päästjate ja politseinike ning nende varustusega.

Peoplatsil sai veeta päeva ka mängides, joonistades ja meisterdades. Kui kõht tühi, polnud tarvis koju minna, vaid sooja süüa ja suupisteid pakuti piisavalt. Päeva lõpus esines Maria Stuart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles