Tähelepanu, liikluseks avatakse Lennuvälja viadukt!

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööl vastu homset avatakse Tartu külje all liikluseks uus Lennuvälja viadukt ja see tähendab seal muutusi liikluskorralduses.
Ööl vastu homset avatakse Tartu külje all liikluseks uus Lennuvälja viadukt ja see tähendab seal muutusi liikluskorralduses. Foto: Eeva Kaun

Ööl vastu homset, 20. juulit avab Tartu läänepoolset ümbersõitu ehitav Nordecon liikluseks uue Lennuvälja viadukti ning see toob Tartust  Võrru viival maanteel Tartu külje all kaasa liikluskorralduse muudatusi.

„Praeguse seisuga avame Lennuvälja viadukti homme hommikuks liikluseks, tõenäosus on pea sada protsenti,” kinnitas Nordecon ASi projektijuht Martin Paabo täna kella poole kolme paiku päeval. „Kui nüüd just mõni masin katki ei lähe, siis takistusi ei tule, inimesed saavad esmaspäeva hommikul tööle sõita üle uue viadukti.”

Seega suunatakse Tartu külje all Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maanteel liiklus alates lennuväljale viiva Ülenurme–Külitse tee ristmikult vanalt maanteelt uuele teele ja üle Lennuvälja viadukti.

Vanalt Ülenurme–Külitse tee ristmikult kaob ära parempööre Võru suunas.

Külitse ja Tõrvandi poolt tulijad saavad Võru suunas sõita Külitse ja Tehnopargi tee uuelt ringiristmikult (asub paarsada meetrit enne suurt maanteed), kasutades uut Lennujaama teed.

Külitse teelt saavad autojuhid suurele maanteele veel vasakpööret teha. Martin Paabo sõnul kaotatakse vasakpöörded sealt augustis, edaspidi on võimalik pöördeid teha ohutult uuelt eritasandiliselt ristmikult.

Tõrvandisse saab sõita mööda suurt maanteed ja Tõrvandit ühendavat teelõiku, mis asub enne Tõrvandi maanteeviadukti.

Ka võib Tõrvandisse sõitmiseks kasutada Ülenurme–Külitse teed ja Tehnopargi teed.

Tõrvandi Tamme tänav on Tamme 3 (pubi Jaoskond) juurest kuni Tamme 21-ni (AS Respo) endiselt liikluseks suletud, teetööd lõpevad seal järgmisel kuul. 

Augustis, kui rekonstreeritakse Ülenurme bussipeatuse juures asuv raudteeülekäik, tuleb muutustega arvestada ka jalakäijatel.

„Teetööde tõttu suletakse ülekäik kaheks nädalaks,” ütles Martin Paabo.

Jalakäijad suunatakse sel ajal edasi 700 meetrit Tartu pool asuvale ajutisele ülekäigule või 500 meetrit Võru pool asuvale Vahtra tänava ülekäigule.

Suured teetööd Tartu külje all ligi kolmekilomeetrisel lõigul lõpevad tänavu novembriks.     

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles