Falco noored karatekad tõid MK-etapilt kaks pronksi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karate
Karate Foto: Repro

Möödunud nädalal osalesid Tartu Falco klubi sportlased maailma karateföderatsiooni (WKF) korraldatud laagris ja noorte maailma karikaetapil Horvaatias Umagis, kus võideti kaks pronksmedalit.

Kolmepäevases laagris treenisid lapsed tunnustatud instruktorite käe all kolm korda päevas, rääkis klubi treener Lauri Mengel. Laager kulmineerus 3. juulil võistlusega (Youth World Cup), mis on ainus WKF-i korraldatav turniir noortele, mida võiks seega nimetada tinglikult isegi noorte maailmameistrivõistlusteks. Võistusest võttis osa 36 riiki 105 erinevast klubist ja 564 sportlasega.

Laagrist ja võistlusest võttis osa kolm Falco sportlast: Kaspar Kitse, Taner Salmann ja Martin Kiilaspää. Kõik sportlased võistlesid samas kategoorias (U14 -55kg). Esimesest ringist väljus võitjana ainult Kiilaspää, kes võitis Horvaatia eakaaslast 1-0. Teises ringis tuli aga vastu võtta kaotus bosnialaselt, kes eelnevalt oli võitnud Kitse. Seega tuli jääda ootama vastaste finaalisaamist, et seeläbi pääseda lohutusringi.

Nii läkski. Meie sportlased kaotasid hilisematele finalistidele ja pääsesid lohutusringidesse. Pärast seda, kui Kitse oli võitnud hiinlast 7-0, ootas teda pronksimatšis ees klubikaaslane Kiilaspää. Omavahelises matšis oli Kitse kogemustega üle ja võitis pronksmedali. Kiilaspää tulemuseks jäi seega viies koht.

Samas jõudis tabeli teiselt poolelt medalini Taner, kes võitis lohutusringides Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Tšehhi eakaaslasi.

Treener Karl Viiol, kes omandas Horvaatia laagris WKF treeneri akrediteerigu, oli sportlaste sooritusega väga rahul. Kiilaspää jaoks oli see alles teine võistlus uues vanusekategoorias ning Kitse ja Salmann oleks võinud vabalt omavahel finaalis olla, sest esimestes ringides olid nad oma vastastega võrdsed. «Poisid saavad sellest ka ise aru, kui lähedal nad võidule olid,» lausus Viiol.

Nüüd on karatekasid ees ootamas paar nädalat puhkust ja siis algab klubi laager, millele järgneb koondise laager Rakveres. «Hakkame valmistuma Jakarta MM valikturniirideks,» lisas Viiol.

11. juulil saab Falco noori näha hansapäevade ajal Tartus Tasku keskuse Raudlinnas, kus samaaegselt rammumeeste võistluse, sõjatehnika ja vanade autode näituse ning muu põnevaga korraldab karateklubi Falco noorteprojekti «Et suvi ei läheks luhta» näidistreeningu ja õpitoa kõigile huvilistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles