Seli hotellile pandi nurgakivi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Täna keskpäeval pandi Tartus suurema meediakärata nurgakivi Ülikooli tänavale kerkivale Lõuna-Eesti esimesele viietärnihotellile, mis peaks valmima järgmise aasta suveks.

«Ma tunnistan ausalt, et kui me selle maja 1999. aastal ostsime, siis ega mul hotelli ehitamise plaani ei olnud,» lausus nurgakivi panekul hotelli omanik Neinar Seli ning lisas, et hotelli ehitusele andis kindluse Dorpati hotelli edukas toimimine.

Seli tänas oma kõnes Tartu linnavalitsust, kes on mõistvalt suhtunud hotelli ümber käinud tegudesse ning lubas teha Tartusse hotelli, mille üle võib linn uhke olla.

Linnapea Urmas Klaas tunnistas, et hotelli ehitus kesklinnas on olnud tõesti suure tähelepanu all. «Aga ma usun seda, et heade mõtete linnas saavad head asja teoks,» lausus Klaas.

Nurgakivi silindrisse pandi lisaks tänase päeva Postimehele veel vana maja arhitektuursed plaanid ja eelmise sajandi alguses samast piirkonnast tehtud aerofotod. Lisaks tulevase hotelli pildid ja kõik hotelli ehitusega seotud ajaleheartiklid.

Neinar Seli poeg Kristo Seli lasi silindrisse ka mälupulga, kus olid peal hotelliga seotud materjalide digiversioonid. «Olgu see huvitav väljakutse tulevastele leidjatele, et mis asi see on ja kuidas siit infot kätte saada,» lausus Kristo Seli.

Hotelli arendava OÜ Toomemäe Kinnisvara juhataja Ain Tammvere ütles, et uus hotell peaks valmis saama 2016. juuniks. «Meie eesmärk on teha oluliselt kõrgema järgu tunnustele vastavat, väga personaalset ja hea teenustasemega hotelli. Me tahame tuua turule uut segmenti. Praegu liigume nelja ja viie tärni vahel. Aga meil on olemas kõik eeldused, et tärne oleks rohkem,» lausus Tammvere ning kinnitas, et nõudlus on olemas.

«Elu on näidanud, et neid kliente jätkub. Me hakkasimegi seda hotelli ehitama ühel kindlal põhjusel. Kui vaadata kogu turu arengut, siis kallimad hotellid löövad kindlasti läbi,» sõnas Tammvere. Uude hotelli tuleb 70 tuba, lisaks üritus- ja lõõgastuskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles