Piiskop seadis Ants Toominga Tartu praosti ametisse

Raimu Hanson
, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiskop Joel Luhamets õnnistab praost Ants Toomingat.
Piiskop Joel Luhamets õnnistab praost Ants Toomingat. Foto: Margus Ansu

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Tartu praostkonna sinodisaadikud valisid märtsis uueks Tartu praostkonna praostiks Peetri koguduse õpetaja Ants Toominga, kelle täna seadis Peetri kirikus ametisse piiskop Joel Luhamets, endine praost.

Ants Toomingal on kõrgem teoloogiline haridus Tartu ülikoolist. Ta on lõpetanud ka Tallinna pedagoogikaülikooli näitejuhtimise erialal. Peetri koguduse õpetajaks valis koguduse nõukogu ta novembri lõpus 2009.

Praosti ameti kõrval jätkab Ants Tooming tööd Peetri koguduse õpetajana. Abipraost on Pauluse koguduse abiõpetaja Kristjan Luhamets.

Pärast praosti ametisse seadmise teenistust esitles õpetaja Ants Tooming äsja valminud aastaraamatut «Tartu Peetri kirik A. D. 2013/2014», mille ta on ise koostanud ja kirjastanud. Seejärel võttis ta vastu õnnitlusi oma 50. sünnipäeva puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles