Tartumaa maadlejail on tihe võistlusgraafik

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadhooaja viimastel võistlustel medalid võitnud Kevin Visk(vasakul) ja Siim Vigel.
Kevadhooaja viimastel võistlustel medalid võitnud Kevin Visk(vasakul) ja Siim Vigel. Foto: Erakogu

Taas on Tartu linna ja maakonna noormehed ja neiud käinud mitmetel maadlusvõistlustel ning läinud on päris hästi.

Eesti kadettide meistrivõistlustel kreeka-rooma maadluses said Victoria Vesso (EMÜ SK) ja Maria Liisa Remets (Peipsiäärsed SK) vastavalt esimese ja teise koha, teatas maadlustreener Voldemar Press. Kuni 17-aastaste noormeeste võistluses võitsid pronksmedali Jaan MK noored. Markos ja Tauri Tadolder ja Tartumaa ML esindaja Kalmer Kukk.

Eesti kuni 20-aastaste juunioride meistriks tuli naistemaadluses Anette Traks (TÜ ASK). Noormeestest kasutas oma võimed julge maadlusega ära ka Kristjan Arold (EMÜ SK) ning oligi võitja. Keyt Muuga (Tartumaa ML) sai hõbemedali.

Eesti Kaitsejõudude meistrivõistlustel oli osavõtjaid kreeka-rooma maadluses tunduvalt rohkem kui näiteks Eesti meistrivõistlustel ja see tekitab veelgi rohkem usldusväärsust meie noormeeste kaitsevõime osas, leidis Voldemar Press. Sageli tuuakse näiteid, kus paljude noorte kehaline ettevalmistus ei lubagi ajateenistuses osaleda. Nende võistlejate kohta seda kindlasti öelda ei saa. Tartlastest Hardo Toots (Kalev/Englas SK) oli KVÜÕA võistkonnas sellel jõuproovil oma kaalus võitja.

Maaspordiühingu Jõud meistrivõistlustel tulid naistemaadluses võitjaks Victoria Vesso (EMÜ SK), Anette Traks (TÜ ASK) ja Liis Järvamägi (TÜ ASK). Silver Tõgen võitis kreeka-rooma maadluses esikoha, Kalmer Kukk (Tartumaa ML) ja Uku Paul Tuuling (EMÜ SK) said vastavalt kolmanda ja teise koha noormeeste vanusegrupis. Vabamaadluses oli võitja Ats Mitt (EMÜ SK).

Eesti Maaülikooli lahtistel meistrivõistlustel oli naistemaadluses koos lõunanaabritest välisvõistlejatega matil poolsada osalejat. Taas võidutsesid meie «raudse kolmiku» neiud Victoria Vesso, Anette Traks ja Liis Järvamägi.

Vändra Lahtise mati turniiril oli MK Jaan poiss Markos Tadolder võitja ja Eerik Lepaste sai kolmanda koha. Tartumaa ML maadluspoiss Kalmer Kukk võttis vastu hõbemedali.

Alutaguse Mõmmi rahvusvahelisel turniiril vabamaadluses osalesid kuue riigi (Iisrael, Venemaa, Valgevene, Läti, Leedu, Eesti) noormaadlejad. Eesti maadlusklubide treenerid suutsid heatasemelisele turniirile saata vaid 36 poissi. Kokku oli osavõtjaid 110. Tartumaad esindasid Kalev/ Englas SK poisid, kes põhiliselt kreeka-rooma maadlusstiili harrastades osalevad sageli ka vabamaadluse jõuproovidel. Seekord said nii Daniel Jeremejev kui ka Georg Kristerson külalisvõitlejatega konkureerides mõlemad pronksmedali.

Eesti juunioride (kuni 20-aastased) meistrivõistlused olid tartlaste seisukohast põnevad, kuigi saadi kõigest kaks pronksmedalit. Mullune meister Madis Naarits (Kalev/Englas) jäi mandlioperatsiooni tõttu hoopis pealtvaatajaks.

Nagu juba vabamaadluse meistrivõistluste hõbemedal näitas ja treenerite arvates samuti, on ilusa arenguhüppe teinud Tartumaa ML noormees Keyt Muuga. Avakohtumises sai ta vastaseks mulluse maailmmeistrivõistluste viienda, Tallinna võistleja Denis Bolunovi (viimase MMi pronks jäi mullu vaid ühe punkti kaugusele), kes on juba kahekordne Eesti täiskasvanute meistrivõistluste võitja. Jäädes kaotusseisu 2:4, suutis tartlane korraliku heitega minna kohtumist juhtima 6:4 ja hoidis vastast sillas. Paraku jäi ta seljavõidust ilma, sest pisut lõdvenenud haardest vastane väljus ja lõpuks ka võitis. Kerget vigastus trotsides maadles Muuga pronksmedalile, kuid sel korral tuli Euroopa viiendale, valgalasele Ott Saarele, alla jääda. Tartlasele seega viies koht.

Sama koha sai ka mullune hõbe ja tänavune Eesti meister vabamaadluses Kristjan Arold (EMÜ SK). Treeneri hinnangul võimetekohase tulemuse maadlesid välja EMÜ SK noormehed Artur Andersalu ja Kermo Mäesepp. Mõlemale viies koht.

Kalev/Englas maadlejad Siim Vigel ja esimest aastat juuniorde klassis maadlev Kevin Visk said pronksmedali, David Manivtšuk oli neljas. Tartu parima võistkonnana oli ka Kalev/Englas SK samuti neljas ja seda nõrgendatud koosseisuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles