Uus keskus otsib nime

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinna kerkiv uus keskus.
Tartu kesklinna kerkiv uus keskus. Foto: eskiis

Tartu tarbijate kooperatiiv (TTK) kuulutas välja vana kaubamaja krundile kerkiva uue keskuse nime ideekonkursi.

Ideekonkursi tingimuste järgi võiks nimi seostuda järgmiste märksõnadega: rahulolu, mitmekesisus, väärikus, nüüdisaegsus, mugavus, lõõgastus ja kvaliteet. Ettepanekuid saab esitada 10. maini TTK veebilehel (www.tartutk.ee). Samuti võib nimepakkumise viia tööpäevadel ise kohale Ujula Konsumi teisel korrusel asuvasse TTK kontorisse või saata postiga aadressil Ujula 2, Tartu.

 

TTK teatel valitakse kümme parimat nimeideed välja 1. juuniks ning pakkujaid premeeritakse TTK kauplustes kehtivate kinkekaartidega. Samanimeliste ettepanekute puhul võetakse arvesse esitamise järjekord. Lisaks loositakse välja hulgaliselt lohutusauhindu. Uue keskuse lõplik nimi avalikustatakse 2015. aasta sügisel.

 

Vana kaubamaja krundile rajatav multifunktsionaalne hoone ühendab endas hulga kauplusi, söögikohti, hotelli, spaa ja konverentsikeskuse. Keskuse visiooni järgi on see kompaktne perekeskne ajaveetmiskoht kesklinnas.

 

TTK juhatuse esimehe Tarmo Pungeri sõnul paluti kaks aastat tagasi linnaelanikel avaldada arvamust ka uue keskuse arhitektuurikonkursi projektide kohta. «Nüüd palume taas tartlaste abi, et leida uuele keskusele sobiv nimi,» lausus Punger. Ta täpsustas, et konkursi eesmärk ei ole leida võitjat.

 

«Me ei tee konkurssi, kes paneb parema nime, vaid me loodame leida pakutud variantide hulgast häid mõtteid ja ideid,» lausus Punger. Ta lisas, et pakutav nimi võiks uue keskuse ideed ja kontseptsiooni võimalikult hästi peegeldada ning teisalt olla suupärane ja kasutatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles