Politseinikud avastasid Tartu külje all suure kanepikasvatuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepikasvatus Tartu külje all Vahi külas.
Kanepikasvatus Tartu külje all Vahi külas. Foto: Lõuna prefektuur

Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse politseinikud pidasid 13. septembril Tartu vallas Vahi külas kinni 1973. aastal sündinud mehe, kelle ehitusjärgus eramust leiti 119 kanepitaime.


«See on seni politsei poolt avastatud sisetingimustes kasvatatud kanepitaimede suurim kogus Lõuna-Eestis,» kinnitas juhtunut kommenteerides Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juht Jarek Pavlihhin.

Kanepitaimed olid istutatud pottidesse, lisaks leiti eramust hulganisti erinevaid esemeid, mis viitavad kainepitaimede kasvatamisele.

Konfiskeeritud taimedest oleks võinud saada kuni 3 kg kanepiõisikuid, mille müügihind tänaval võinuks ulatuda 900 000 kroonini.

«Kinnipeetud mees on varem kriminaalkorras karistatud varguse eest,» märkis Lõuna ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Marju Persidskaja pressiesindaja vahendusel. Tema hinnangul oli kanepikasvatus hästi läbimõeldud ning korraldatud. Eile taotles prokurör kinnipeetud mehe vahi alla võtmist, mille kohus ka rahuldas.

Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku § 188 alusel, mis käsitleb unimaguna, kanepi ja kokapõõsa ebaseaduslikku kasvatamist. Süüdimõistmisel saab selle teo eest karistada vangistusega  kuni viie aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles